Kalashelg!



 
Kakbordet på min födelsedag


En latte och gott i bilen på väg till Örebro, lillprinsen håller koll på pappa



Supergod Pasta Carbonara på Marieberg Galleria

Åh, vilken härlig helg det har varit. I fredags var det kalas här hemma då jag fyllde år, i lördags hade vi en liten familjeutflykt till Marieberg Galleria utanför Örebro och i söndags var vi bjudna på kalas. Så igår var jag lite seg och det blev en lugn dag.

Min födelsedag var jättemysig. När M gick upp på morgonen sov lillprinsen fortfarande så paketen från mina älsklingar fick jag vänta på tills M kom hem. På förmiddagen bakade lillprinsen och jag de obligatoriska kanelbullarna så gästerna skulle få färska och fortfarande varma kanelbullar. Jag bakade cupcakes kvällen innan och de garnerades med frosting och pärlemokulor. Fick hjälp av lillprinsens kusin Emma med garneringen. Hon var jätteduktig på det och de blev jättefina. Sedan kom alla gäster på eftermiddagen och jag fick så många och fina paket. Tack alla!♥

I lördags hade vi planerat en liten familjeutflykt och jag var sugen på en tur till Norrköping men vädret var ju inte så kul så det blev Marieberg Galleria utanför Örebro istället. Vi har inte varit där på jättelänge och inte sedan de byggt om och till gallerian som har blivit jättestor och fräsch. Vi åt lunch där och strosade runt lite i affärerna. Hittade söta band på Panduro som jag ska ha till lite pyssel till lillprinsens rum.

I söndags blev det en liten promenad med vagnen innan det var dags för kalas igen där det bjöds på mycket gott. Så vi har haft en kalashelg helt enkelt och det har varit jättemysigt.

Snart är det helg igen och det ska bli skönt med lite långledigt. Hoppas vi får ett härligt vårväder.

Ha en bra tisdag!♥

kram kram

Torsdag 100325


En fika i väntan på att affärerna ska öppna         Fin kofta

Idag kl nio hade jag en sedan länge en bokad klipptid. Jag hade sett fram emot att få gå till frisören för att klippa topparna och lugg men då jag kom in på salongen så fick jag meddelande om att min frisör och vän hade blivit sjuk. Det var lite tråkigt att jag inte kunde få håret fixat men tråkigare för min vän som var sjuk. Det får bli en annan dag helt enkelt. 

Jag hade planerat in lite ärenden också som jag skulle utträtta efteråt men då affärerna öppnar först kl tio så funderade jag på att gå hem istället. Men då jag ringde hem så tyckte min kära mamma och syster som var barnvakt att jag skulle gå kvar på stan och passa på att gå och fika och invänta att affärerna skulle öppna. De hade det så mysigt hemma med lillprinsen så då gjorde jag det helt enkelt! Köpte med mig en tidning och hade tänkt gå in på Espressohouse men de öppnade kl tio mot tidigare nio. Men som tur var hade Konditori Amarant öppet. Det var jättelugnt i köpcentrat så det var riktigt avkopplande. Hörde t.o.m. att det fanns fågelkvitter (ej riktiga fåglar) vid rulltrapporna.

Nu ikväll har det bakats cupcakes för imorgon blir det kalas här då det är min födelsedag. Tadaaaaaa!!!!!!!!

Kram kram

Vårrensning


Jackan och de rosa skorna får gärna flytta in i min garderob

Vilken grå och mulen tisdag det är. Tur att jag har planerat en lugn dag idag, blir nog ingen pulkaåkning i Vilsta som planerat. Ska ta tag i vårrensning istället. Blir alltid inspirerad på våren att ta tag i garderob, skåp och lådor och rensa ut saker som jag inte använder längre eller behöver. Dock blir jag en smula sentimental när jag rensar så det kan sluta med att det känns som om jag inte rensat något alls. Men men det blir iallafall lite städat och sorterat. Lillprinsen har precis somnat så nu ska jag göra ett ryck med rensningen. Först blir det min garderob sedan blir det klädkammaren där jag ska hänga in alla vinterjackor för nu har de gjort sitt enligt min mening.

Tittade på "Svenska Hollywoodfruar" igår och jag småler varje gång Maria Montazami är med, hon har så roliga uttryck och ord, som förra avsnittet då hon tyckte att hennes mamma var så väl "föråldrad" och "konserverad". Vad befriande det är med människor som inte har någon prestige i att säga massa fina ord eller uttala sig korrekt, förstår ju ändå vad hon menar och det är ju huvudsaken.
 
Må så gott!

Första tandläkarbesöket


Lillprinsen och jag fick med oss var sin sak hem

Idag har lillprinsen varit hos tandläkaren för första gången och det gick bra förutom att han inte ville visa sina fina små tänder. Först fick vi en allmän information om bl.a. tändernas utveckling och hur ätvanor ska se ut. Sen fick vi sätta oss i tandläkarstolen för en titt på lillprinsens små tänderna. Men tji fick vi, för det ville inte min lilla älskling. Men en liten snabbtitt blev det iallafall och det blev godkänt, vilket även våra vanor när det gäller vad han äter och dricker blev.

Det blev ingen lekdejt för oss igår, jag vaknade med halsont och kände mig inte så pigg. Tråkigt för det hade varit kul att träffa alla men det får bli fler gånger. Känner mig bättre idag, gick och la mig redan efter halv nio igår kväll och somnade direkt så det hjälpte nog till lite. 

Vad förvånad jag kände mig igår då det började snöa igen nu när jag trodde att våren började göra sitt efterlängtade intåg. Men som tur var så låg den inte kvar så länge för det är ju nästan barmark idag. Härligt att äntligen få sätta ner sina fötter på asfalten. Ska hänga undan min dunjacka idag tror jag, för nu vill jag inte ha den på mig längre trots att den är supermysig. Jag vill ha vår nu......... 

KRAM!

I en annan del av världen just nu

Idag har vi varit på babysim för sista gången. Har gått på babysim varje lördag sedan i september. Det har varit jättekul och lärorikt för oss alla. Vi ska inte gå på någon ytterliggare fortsättningskurs då vi känner att vi inte lär oss så mycket mer och vi kan ju gå själva och bada på familjebad. Kändes lite vemodigt när vi gick därifrån för än en gång inser jag att tiden går så fort så fort.



Efter badet var jag nere på stan för en tjejfika. När jag gick hemåt kände jag en stor lycka och tacksamhet över att jag har fått förmånen att leva i Sverige och att jag har min familj. Jag har ett hem att gå till, mat på bordet och framförallt mänsklig värme. Jag har känt en liten sorgsenhet sedan imorse över att vår värld ser ut som den gör trots att vi lever på 2000-talet. Anledning är ett reportage i dagens DN om övergivna barn på Haiti och framför allt om en pojke som har fått namnet "Cést la vie". Reportaget grep verkligen tag i mig och tårarna bara kom. Han hade blivit övergiven, troligtvis av sin egen mamma, i ett läger och satt bara där mitt bland alla andra utan att få någon mat eller ömhet. Ingen såg honom. Att se bilden på pojken sitta där alldeles själv övergiven........ville bara åka dit och hålla om honom. Tänk det hade lika gärna kunnat vara ditt eller mitt barn............För den här pojken slutade det iallafall bra, han fick hjälp till slut och hamnade i en SOS-barnby men alla andra?

Verkligen en kontrast till det liv vi lever här i ett världfärdssamhälle. Hörde på Nyhetsmorgon i TV4 att folk har ringt in och klagat på reklamen där en mamma ger sitt barn en nappflaska med smutsigt vatten och att de tycker att det är så äckligt?!! Men inser inte de att det är verklighet för många och om man tycker att det är äckligt att se hur äckligt är det inte att dricka det......

Nu känns det som att det blev ett lite deppigt inlägg men samtidigt så får jag en tankeställare och en påminnelse om att vi ska vara rädda om varandra och vara tacksamma lite oftare än vad vi kan vara idag.

Nu till något roligare. Sol ute idag, en sväng till Vilstabacken för lite pulkaåkning, god mat och film ikväll. Imorgon lekdejt hos S, A och deras söta E. Kul kul!

Ta hand om varandra och många kramar från mig!

Mysig dag igår


Lillprinsens present...................               och min, mums!

Igår hade vi en mysig dag. Lillprinsen var mycket bättre igår så det kändes skönt. Vi hade en innedag och på eftermiddagen kom hans älskade mormor och morfar på en fika. De hade med sig en söt present till lillprinsen och goda nybakade limpor från Janelings. De hade även köpt med sig en stor kanelbulle till mig. När de myste med lillprinsen passade jag på att fixa med lite tvätt. Skönt med lite barnvakt ibland.

Hade tänkt att titta på Cougar Town igår men orkade inte vara uppe tills det började. Eftersom lillprinsen har varit förkyld så har det varit lite oroligt några nätter. Han har vaknat många gånger och har velat sova på mig så ingen av oss har sovit något vidare bra. Men i natt så har han sovit hela natten. Gör så ont i mig när min lilla älskling inte mår bra. Känns så skönt för hans skull att han mår bra nu och är pigg.♥

Idag blir det en promenad på eftermiddagen, ska träffa mormor. Ska ta en sväng till Panduro, gillar att gå därinne och titta alla saker man kan pyssla med och allt man kan skapa. Är sugen på att sy en tunika så det kommer att bli en titt på deras tyger. Blir så sugen med att fixa med olika saker nu när våren kommer, blir så inspirerad av solen och ljuset.

Ha en skön onsdag!

Vårtecken


Krokusar från S och U                           Äntligen en filmkväll

Fick en söt blomma av tjejerna i lördags. Tack tjejer! Krokusar är verkligen ett riktigt vårtecken. Missade i förra inlägget att lägga in bilden. Råkade istället bli två bilder på tulpanerna. Ibland är jag lite snurrig......

Igår så blev vi bjudna på lunch hos mormor och morfar. Det var jättegott och det är så skönt att slippa laga mat ibland. Fick även med oss mat hem så vi behövde inte laga mat idag heller. Tackar tackar!

Jag har alltid gillat att se på film och nuförtiden blir det inte så mycket av det för M och mig men igår så hyrde vi "Sommaren med Göran" som jag har velat sett länge. Den var bra och vi skrattade en del. Avkopplande emellanåt med filmer där man inte behöver tänka så mycket utan bara titta och få lite underhållning. Nästa film som jag vill se är "Luftslottet som sprängdes". Hoppas vi kan se den i helgen som kommer.

Förresten på tal om vår så är det sommartid om två veckor, tjoho!

Ha en skön kväll!

kram å


 


Ny vecka


Det blev Keldas fisksoppa till lunch med hembakat bröd

Älskar tulpaner för det är tecken på att det snart är vår

Då var det måndag igen. Veckorna bara rusar iväg och jag är redan inne på min tredje föräldralediga vecka

Helgen som har gått har varit en riktigt mysig helg förutom att lillprinsen är förkyld igen. I lördags var mina rara vänner S och U här. Äntligen får man verkligen säga för de tre senaste gångerna vi skulle ha träffats så har vi varit tvugna att ställa in pga av sjukdomar. Men nu äntligen fick vi träffas. Alltid lika kul när vi ses. Då vi inte ses så ofta tillsammans alla tre så har vi en hel del att prata om och det blev många glada skratt. Vi konstaterade att vi alla har fått mycket längre hår än sist, verkligen ett tecken på att vi inte har setts på länge. Hoppas att det inte går så lång tid igen innan vi kan ses nästa gång. Tack tjejer för en mysig dag!

Just nu sover lillprinsen. Stackarn har blivit förkyld igen och han snorar och hostar. Tycker så synd om min lilla älskling. Han har inte haft någon större matlust och vill vara i min famn så mycket som möjligt. Förhoppningsvis blir han frisk snart.

Önskar er alla en bra start på veckan!

å

Besök på konstmuseet

 
Se men inte röra

Igår hade vi en mysig dag med mormor och gammelmoster. Först var vi på Eskilstuna Folkhögskola och tittade på en utställning sen fikade vi på P2. Självklart blev det en sväng på konstmuseet också. Lillprinsen fastnade för en känguru som satt på en stol och den hade en liten kängurubebis i pungen. Han blev så glad när han såg den och skrattade glatt. Sen gick vi en lugn promenad hemåt i den värmande solen. Gick Köpmangatan och då passade jag på att titta in i lite butiker. Svårt att gå in i en del butiker med barnvagn så det gäller att passa på när man har lite hjälp av nära och kära som kan passa lillprinsen.

Idag ska vi ta det lugnt, jag känner mig lite trött idag. Mormor, morfar och kusin E kommer på en fika på eftermiddagen. Det ska bli kul. Om vi hinner ska vi nog ta en promenad i solen. 

Ha en bra dag i solen!

kram å

Välkommen solen


Till kaffet blev det IKEA Familytidning+nya chokladen 


Kan själv!
 
Vilket härligt väder vi har haft idag. Det har varit så skönt i solen och jag har använt solglasögonen för första gången i år. Härligt!!

I dag har lillprinsen och jag varit och ätit lunch med några av mina arbetskamrater då en av oss ska börja på ett nytt jobb. Åt på Royal India som jag inte har varit på tidigare. Det var riktigt gott, kan rekommenderas. Kanske det får blir hämtmat därifrån på lördagkväll då det är final i melodifestivalen.

Efter lunchen blev det en promenad till Colorama, som har flyttat från Tuna Park till Kungsgatan, för att titta lite på deras sortiment och sedan gick vi in på Willys och handlade med oss lite saker hem. I påsen från Willys hamnade bl.a. en chokladkaka, Fazers nya Geisha Dreamy Caramel.

När vi kom hem blev det eftermiddagsfika för lillprinsen och mig sen har vi gått runt i lägenheten. I veckan gick han två, nästan tre steg, alldeles själv. Min lilla skrutt börjar bli stor.........

Det är så skönt att det är ljust så länge på kvällarna nu. Om tre veckor är det sommartid så då kommer det att vara ljust ännu längre. Längtar så till våren nu och ljuset. Samtidigt får man inte glömma bort det som är här och nu.  

Må så gott!


God morgon onsdag

 
Lillprinsen hjälper till att frakta hem paketet(obs ej tungt)

I dag ska lillprinsen på ettårs-kontroll på BVC och han ska även få en vaccinationsspruta. Han sover fortfarande så jag ska passa på att fixa lite här hemma. Skönt att hinna plocka undan lite innan han vaknar för sen blir det väl till att promenera i lägenheten.

I går hade jag planerat en liten tv-kväll i soffan då jag sett fram emot en ny serie, Cougar Town med Courteney Cox. Men tyvärr så hann mina ögonlock falla igen innan serien hann börja. Var så trött trots att lillprinsen och jag sov ända till klockan åtta igår morse.

Tog en promenad igår i alla fall för jag kände att det skulle vara skönt med lite frisk luft. Har svårt att vara inne en hel dag och så hade vi en full papppåse som skulle till insamlingen. Men vad det var jobbigt med en promenad för all snö. Det är inte plogat direkt på trottoarerna och ett tag trodde jag att vi inte skulle komma någonstans. Först så är det fullt med snö där man ska gå så man får pulsa fram och sen när man kommer fram till slutet av trottoaren så är det en snövall!!! där man ska gå över gatan. Känner mig nog färdig med den här vintern nu och all snö.....

Under promenaden fick jag ett sms om att vi hade ett paket att hämta på Ica så då kändes promenaden direkt lite lättare. Vi har fått en ny åkpåse till vagnen av mormor och morfar som de beställt på nätet. Tack snälla!♥

Kram kram

Vårlängtan


Härligt med "egentid"

Det är helt otroligt vad det snöar, känns som att snön aldrig slut. Det är visserligen härligt med all snö men nu börjar jag längta till våren. Tänk när den första vårsolen tittar fram och man kan ställa sig mot husväggen och känna värmen mot sin hud och höra vårfåglarna kvittra. Härligt!!

Idag blir det en innedag för det är inte kul att gå ut med barnvagn nuförtiden. Är på vissa ställen helt omöjligt att ta sig fram. Ännu en sak som får mig att längta till våren........

Har ätit lunch och lillprinsen sover gott så nu sitter jag med kaffe och läser senaste numret av Föräldrar och barn. Bl.a. är det ett bra reportage om genustänkande och intervju med jämställdhetskonsulten Kristina Henkel. Hon har skrivit en bra bok som heter "Ge ditt barn 100 möjligheter i stället för 2". När man läser boken så ser man vad lätt det är att trilla dit i genusfällorna.

Gillar Föräldrar och barn för även om den fokuserar på barn så får man även bra tips om inredning och goda recept. Fast helt klart är min favorit tidningen Mama. Me like!

Ha en bra dag!

Kram♥


Hej igen föräldraledighet

Då var man föräldraledig igen då, eller jag skulle hellre vilja kalla det föräldrajobbar för just nu är det full fart från morgon till kväll. Lillprinsen älskar att gå och gå och gå hela tiden och vad gör man inte för sin älskade skrutt än att följa med som stöd. ; )  Ska nog ta på mig en stegräknare för att se hur långt vi går hela dagarna.

Sju arbetsveckor gick verkligen fort och det har varit mycket kul att vara tillbaka och få arbeta lite och att träffa alla goa kollegor. Skönt att få sitta och äta i lugn och ro och att bara få fokusera på det man håller på med. Men längtan hem till lillprinsen har varit stor emellanåt.

Nu ska jag som vanligt titta på Halv åtta hos mig sedan väntar disken på mig.


SES!

å

RSS 2.0