MAMMAS DAG




Go kväll i hem och hus!

Yeeees, Loreen och Sverige vann ESC 2012! Stort grattis säger vi. Grattis även till alla mammor på Mors dag idag! Min fina mamma och svärmor har firats med paket och blomster. Grattis än en gång och framförallt TACK för att ni finns och alltid ställer upp.

Nu: soffan och tv.

Hoppas ni alla haft en fin helg!

Kram





PINGSTHELG



Bild: svt.se

Välkommen pingsthelgen!

Denna pingsthelg blir en hel kalashelg. Idag ska vi på 18-årskalas då barnens kusin Oskar fyller år och imorn är det Mors Dag. Och ikväll är det äntligen final i ESC 2012. Nu håller vi tummarna att det blir seger för Loreen och Sverige. Både hon och låten är ju outstanding. Heja Heja!

Önskar alla en fin pingsthelg!

Kram kram  






EN PRINSESSAS DOP



Då var hon döpt Prinsessan Estelle Silvia Ewa Mary. Bild: Kungahuset.se


Prinsessan Estelles dopklänning har bl. a. burits av Kungen, Kronprinsessans Victoria, Prins Carl Philip och Prinsessan Madeleine. Bild: Kungahuset.se

God förmiddag!

Åh, vilket fint dop vi var på igår. Lilla prinsessan skötte sig alldeles utmärkt och hon verkade ta hela dopceremonin och uppståndelsen med ro. Så lugn och söt hon var. Hennes föräldrar var ju också fina och Kronprinsessan Victoria hade en alldeles underbar klänning i den ljuvliga färgen dimrosa. Så så kul att se alla finklädda gäster, det var många fina klänningar och hattar. Även spännande att se Prins Carl Philips flickvän och Prinsessan Madeleines pojkvän där.

Sol och värme idag också, underbart! På schemat står trädgårdsfix.

Önskar alla en solig dag!

Kram


  


DOPET MED STORT D



Detta är inte inbjudningskortet till Prinsessan Estelles dop men väl till våran egen prinsessas
dop tidigare i år. Jag gjorde korten i samma design som till lillprinsens dop, denna gång i rosa
toner.



I kortet står alla Märtas namn och deras betydelse. Även detta hade vi i lillprinsens kort.

God dag!

22 maj 2012 och dags för Prinsessan Estelles dop i Slottskyrkan. Och vilket underbart dopväder vi har idag, strålande sol. Hade jag befunnit mig i Stockholm hade jag passat på att köpa mig en Estelle bakelse från Magnus Johansson Bageri & Konditori. För vad sägs om "vit choklad/vaniljbavarosie med jordgubb och champagnecurd på krispig mandelbotten", gott eller hur?

Ha en bra dag!

Kram



MÅNADENS SMS I MAMA




I Mama nummer 6, majmånads nummer, är vi med i tidningen. Skickade ett sms och berättade om Stens komplimang till mig och det blev en av "Månadens sms". Kul tycker vi! Älskade älskade barn vad du är gullig mot din mor.♥










KRISTI HIMMELSFÄRDSDAG



Här hoppas jag kunna sätta mig ner en stund idag med en tidning och kaffe. Videkvistarna står kvar i sin vas och det kanske är dags att byta ut dem mot någon fin blomma.

Här vaknade jag av att en underbar kaffedoft spred sig i huset, underbart med lite sovmorgon. Idag är det ledigt och bör väl fixa o dona här hemma och ute på tomten. Med sjukstuga i närmare fyra veckor så ligger vi efter med allt som behöver göras. Så det är väl bara att sätta igång här.

Ha en fin Kristi Himmelsfärdsdag!

Kram




VECKA 20



Blev en saftig sockerkaka med fyllning av vaniljkräm som namnsdagskaka i fredags.


I några av paketen till Märta gömde sig en supersöt tunika och klänning. Klänningen
är i en tuff pikémodell med puffärmar.


Tunikan är i denim och har så söta spetsdetaljer upptill. Till båda kommer söta leggings
och skor passa.

Tänk att vecka 20 redan är här, sagt det förr men vad tiden går fort.

Här har vi sjukstuga igen för nu har lillasyster i familjen fått vattkoppor. Hon har fullt med prickar på sin lilla kropp stackarn. Hón mår ändå bra och är bara lite smågnällig när hon ska sova. Kan tänka mig att de små prickarna kan klia och irritera. Så nu är det bara att hoppas de ska torka ut och försvinna så fort som möjligt.

Hoppas ni alla haft en fin helg och önskar er en fin start på veckan!

Kram


SJU MÅNADER OCH NAMNSDAG




Igår blev vår lilla Märta hela sju månader och idag har hon namnsdag. Grattis Grattis säger vi till vår lilla prinsessa! Har precis bakat en liten kaka för vi får nämligen besök av mormor, morfar, gammelmoster, moster och kusinerna. De ville så gärna komma och fira henne och är det namnsdag så ska det väl firas, och fika smakar ju alltid bra.

Fin fredag önskar jag!

Kram





MÄRTA OCH STEN




Hej på er!

Vi heter Märta och Sten men mamma brukar kalla oss för Liten och lillprinsen här på bloggen. Nu tycker vi att mamma ska presentera oss här med våra riktiga namn så det så. Märta är efter mammas farmor och Sten är efter pappas farfar.

Må så gott och kram till er alla!




SÅ MYCKET BÄTTRE




Drömmer om nya stolar till matsalsbordet och de här från Ikea gillar jag. Vita med lite mönster men ändå stilrena. Bild: Ikea.com

Hallå hej!

Var ett tag sen senaste inlägget men har varit dåligt med energi till bloggen. Jag har bihåleinflammation och dubbelsidig öroninflammation och har inte haft ork helt enkelt. Men efter lite medicin är jag så mycket bättre. Lillprinsen är också bättre och är frisk från vattkoppor nu.

Ha en fin start på veckan!

Kram





VÄLKOMMEN SKÖNA MAJ!



Söta små gubbar som både är goda och nyttiga.

Härligt att sköna maj är här!

Så underbart det är med sol på vår himmel. Här börjar det bli bättre och både lilleman och jag är lite piggare. Igår kom mina underbara föräldrar förbi med en kasse med smått och gott och nyttigt, bl.a. smarriga jordgubbar. Gott gott! Så nu fyller vi på med c-vitaminer och antioxidanter.

Ha en fin dag i solen!

Kram



 


RSS 2.0