Min första bloggfika


Fina Jessi på Sylvia




På väg mot första bloggfikan

I dag har jag varit på min första bloggfika och det var med fina och härliga Jessi. Vi fikade på Sylvia och det var riktigt trevligt så jag ser fram emot fler "bloggfikor" med Jessi. Nu hann vi inte prata så mycket eftersom lillprinsen hellre ville gå runt på fiket istället för att sitta i sin stol men som sagt vi får prata mer vid nästa bloggfika. På väg till Sylvia kändes det som jag skulle träffa en kär gammal vän trots att vi aldrig har träffats tidigare. Tänk vad bloggvärlden öppnar upp dörrar för möten med nya och trevliga människor. Tack för en mysig fika Jessi!

Nu ska jag titta på fortsättningen av Kommissarie Winter, förra avsnittet var ju riktigt läskigt och hoppas detta också är det.

Kram kram♥

Stockholm i mitt ♥


I väntan på att tåget ska ta oss till underbara Stockholm


Äntligen framme                               Lillprinsen på NK


Hann med en sväng in på den underbara butiken Turquoise när lillprinsen sov


Mellanmål på Espressohouse på Vasagatan


Den här HM-butiken på Sergelgatan minns från min
barndom/ungdom att vi var inne i när vi var uppe i Stockholm


Här väntar vi på att M ska möta upp oss


En nap utanför Norra Real


En fika i vårsolen är aldrig fel


Sollentuna Centrum, ny och fräsch galleria



En lunch och fika på Sollentuna Centrum innan hemfärd

Förra helgen åkte vi en liten tripp till vår fina huvudstad. Stockholm är så underbart fint på våren och vi hade sån tur med vädret på lördagen. Solen strålade som aldrig förr och det var så skönt i värmen. Lillprinsen och jag tog tåget upp redan på fredag morgon och vi strosade runt lite på stan och spanade både bland butiker och i parker.
Gillar verkligen Stockholm och vi hade en toppenhelg!

Kommer ihåg när jag var liten att vi åkte alltid upp till Stockholm när vi hade sommarlov. Så när jag kommer till Stockholm så fylls jag med många fina minnen och en känsla av sommar på något sätt.♥

Kram från mig!

Pingst


Lillprinsen och jag invigde våra nya jeansjackor igår

 
Efterrätt på Ming Palace                    Lillprinsen gillar att åka helikopter


Dagen avslutades med Ceasarsallad på Waynes

God morgon god morgon! Härligt med strålande sol ute idag. Jag har precis tagit en härlig dusch och mina älskade prinsar sover fortfarande. Ska snart sätta mig vid frukostbordet och läsa dagens tidning.

I dag ska M och jag på bröllop här i stan, ska bli sååå kul. Jag ska nu på förmiddagen gå ner till  Makeup Store för att bli sminkad. Sen blir det hem för att snabbt byta om till finkläder och bege sig till kyrkan. Vigseln är i Fors kyrka så vi har ju inte så långt att gå. Åh, vad det ska bli mysigt att se K och M komma in i kyrkan. Spännande att se hur klänningen ser ut. Jag vet att de kommer att vara så fina.♥

I dag ska även lillprinsens snälla kusin Gustav konfirmera sig. Tyvärr krockar det med bröllopet så lillprinsen får vara den som representerar vår familj idag. Men det är konfirmationsdag imorgon också så då kommer även M och jag. Lillprinsens kära mormor och morfar ska vara barnvakt och sedan har ju han hela kusinskaran som med garanti kommer ta hand om honom också. Tror att lillprinsen kommer att bli riktigt bortskämd idag.

I går hade lillprinsen och jag en heldag med kära mor/mormor på stan. Först bjöd hon oss på lunch på Ming Palace sedan blev det shopping för resten av dagen. Vi tog även en promenad till Tuna Park och där avslutade vi dagen med varsin latte på Waynes. Tack kära mormor för en mysig och trevlig dag! 

Lillprinsen fick även i går sina andra par skor, denna gång ett par vita sandaler på Vincent Shoe Store som jag har spanat in en lång tid. Såg de första gången i vintras i deras katalog och igår så blev de äntligen lillprinsens. Tackar tackar snälla mormor och morfar för hans första sandaler.♥

Önskar er alla en trevlig pingst!

Kramar!

Långklänning


Denna klänning låg i den fina påsen från Indiska

Nu på lördag då det är pingstafton ska M och jag på bröllop. Det är så underbart att gå på bröllop tycker jag, alla är glada och det är så kul att få klä sig lite extra fint. Jag har dock inte vetat vilken klänning jag ska ha på mig, det har lutat åt en klänning som jag använde på det senaste bröllopet vi var på men det har kännts lite tråkigt att klä sig i något som man redan har använt. Dessutom är det en kortklänning och jag har varit lite sugen på en långklänning. Men de som jag har hittat i butikerna har varit mer modellen av solklänningar och jag vill ha någon mer festklänning. Så jag blev så glad när jag hittade en klänning på Indiska. Den ingår i kollektionen som Jade Jagger har designat för Indiska och jag föll direkt för den när jag såg den.

Förresten så kan jag tipsa er om Indiska om ni är ute efter fina och fräscha tunikor och klänningar. De har fått in så mycket fint i butiken den senaste tiden och dessutom till hyfsade priser.

Helgen för oss har varit bra och mysig. Vi hade en helhelg i Stockholm och vi tog det bara lugnt och strosade i stan. Underbart skönt med miljöombyte ibland och att få komma hemifrån ett tag och det var verkligen längesen vi åkte iväg någonstans. Så nu har jag laddat om batterierna med ny energi.

Idag har vi en hemmadag. Lillprinsen sover sin dagliga nap och jag ska börja städa lite i köket, får se hur långt jag hinner........

Ha en bra dag!

Kram♥


Jade Jagger for INDISKA


Mitt inköp lades i fint silkespapper och påse. Nyfiken på vad det blev?


Så mycket fint på Indiska

Här har det varit fullt upp några dagar så det har inte funnits tid riktigt för bloggen men så kan det vara ibland. Jag har varit trött på kvällarna och de har därför inte blivit så sena. I måndags somnade jag mitt i den nya serien på TV4, Kommissarie Anna Travis. Lillprinsen har börjat vakna lite tidigare på morgnarna nu och sover inte lika länge på dagarna så det är ett helt annat tempo nu.

Imorse när vi var ute på vår morgonpromenad gick vi förbi stan och stannade inne på Indiska för att titta på den nya kollektionen som Jade Jagger har designat för Indiska. Hittade många fina saker som jag gillade, bl.a. två tunikor, en klänning och en sjal. En sak fastnade jag riktigt för och den fick följa med hem i en påse. Tänk vad kul det kan vara att shoppa ibland.

I morgon är det helgdag och då ska vi hem till lillprinsens farmor och grilla. Hoppas det blir fint väder, just nu när jag tittar ut genom fönstret ser det ut som om det ska börja regna. Vår var är du? 

Önskar er alla en fortsatt bra vecka!

Stor kram!

Välkommen lille Albin♥

I lördags morse föddes en liten prins som ska heta Albin. Det är lillprinsens (nu kanske storprinsen) faster A och hennes M som har fått en söt liten son. Längtar sååå att få träffa honom och självklart hans stolta föräldrar. Lillprinsen och jag har redan varit och tittat på presenter som vi ska ge lillkusinen. Det finns så mycket sött till nyfödda och kläderna i storlek 50-56 är så små och kan inte riktigt förstå att även vår lille son har varit så liten och haft den storleken.

Blir ett kort inlägg idag för har precis kommit hem från affären och veckans storhandling och ska nu fixa lite här hemma.

Imorn är det fredag och veckorna går som jag brukar säga så himla fort....

Kram!♥


Utedag


M hade med sig denna chokladkaka hem till mig igår till min tv-kväll och den
är mycket god, frisk och fräsch på något sätt.


Härligt att vara ute och leka när det är vår

I dag har vi haft en skön utedag. Då lillprinsen och jag skulle ha bilen i dag så skjutsade vi ut M till jobbet halv sju imorse och var där en liten stund. Sedan åkte vi ut till Kvicksund för en träff som vi brukar ha varje vecka med mina arbetskamrater och deras söta barn. Blev en härlig långpromenad bland alla fina hus och stugor och i skogen. Ett jättefint område i Kvicksund som jag aldrig har varit i.

Efter lunch där så var planerna att åka till Tuna Park för lite ärenden men vi styrde först bilen förbi min rara syster och kusin Emma. De blev jätteöveraskade och glada över vårt spontana besök och lillprinsen skrattade så glatt när han såg Emma. Vi hoppade studsmatta, gungade, lekte i lekstugan och sandlådan. Åh vad kul det var!

Så vi har i princip varit ute hela dagen och lillprinsen somnade direkt vi satte oss i bilen för att hämta M. Det tar på krafterna att vara ute i naturen och leka med sina kompisar och kusiner. Jag känner mig också rätt trött nu och ska snart krypa ner i sängen och läsa min bok, storlek 37 av Denise Rudberg, som jag fyndade på Smeloppan. Boken är en riktig "chiclit" och annorlunda mot alla deckare som jag annars brukar läsa.

Kramar å

Sköna maj välkommen

 
 

Vilken bra början vi har haft hittills på maj månad och dagen i går var en perfekt vårdag. Dagen tillbringade vi i Sundbyholm på en filt med god glass, kaffe och tidning. Tänk att våren äntligen har kommit hit. Vi hade egentligen planerat att tillbringa dagen hemma med lite praktiska saker men efter frukost blev vi så sugna på att ta oss ut i den härliga vårsolen. Så sagt och gjort så styrde vi bilen mot härliga Sundbyholm och det ångrade vi inte för det var så underbart där. Det gäller att ta tillvara på de fina dagarna och bara vara i nuet. Får vara lite praktisk idag istället och det går ju faktiskt lika bra, om inte bättre.

I kväll så är det min tv-kväll med Halv åtta hos mig, Top model och Kommisarie Winter. Så då är det soffan och en kopp te som gäller. Mysigt!

I dag är det sista dagen att deklarera, ni har väl inte glömt det?(svårt att koppla från jobbet helt när man är hemma) ; ) 

Kram från mig

Härlig Valborgsmässoafton


 
 
Härlig ensamtid, (mörka bilder pga tagna med mobilkameran) 


Valborgsmässoelden

Åh, vad det var underbart att gå till Gamla Stans Spa och salong i fredags. När jag kom dit fick jag först byta om till kimono och tofflor och sedan slå mig ner i superskön liggfåtölj och dricka te med kanel och ingefära. Sedan började behandlingen med bodyscrub för att ta bort döda hudceller. Efter det dusch och sedan fick jag krypa ner i aromabad med citronmellis, en aromaolja som är avslappnande och lugnande. Så skönt! Efter badet fick jag helkroppsmassage med varma stenar. Det var så avslappnande att jag försvann emellanåt och slumrade till lite. Riktigt riktigt avkopplande och så underbart ljuvligt. När behandlingen var färdig fick återigen slå mig ner i fåtöljen och blev serverad nyponte och frukt, torkade bär och nötter. Mmmmm.........Om jag var miljonär så skulle jag bjuda alla som jag känner på en sådan behandling som jag var på för det var alldeles alldeles underbart..............

Valborgsmässoafton var mysig. På eftermiddagen var lillprinsens kusin Emma här på besök. Vi fikade och fixade med pärlor. Emma gjorde två jättefina halsband. På det ena så stansade hon in sitt namn på ett hänge. Superfint! När M kom hem så åkte vi alla ut till Emma och familj för att grilla och umgås. Självklart blev det en promenad till valborgsmässoelden också. 

I går tog vi en tur med bilen till Västerås. Lunch på Ikea och sedan en tur till Mediamarkt där vi köpte senaste skivan med Melissa Horn. Så på vägen hem blev det underbar musik i stereon tillsammans med en latte från Statoil. 

Hoppas ni alla har haft en mysig valborgshelg!

Kram♥

RSS 2.0