Tio veckor kvar



Magbild vecka 31

Är i vecka 31 nu och det är tio veckor kvar tills Liten är beräknad att komma till oss. Ena stunden känns det som snart men andra stunden så känns det som att det är lång tid kvar. Börjar redan nu känna av lite sammandragningar och stressar jag runt eller gör något ansträngande så känns det direkt.

Barnet är nu ca 28 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 1 800 g.
 
I kväll blir det sommardeckare i form av den norska serien "Varg Veum" på TV4. Det är något speciellt med deckare på sommaren oavsett om det är i bokform eller som tv-serie. Till det blir det förmodligen lite ostbågar från OWL. Men först "Solsidan".

Ha det gott!

Kram

EMMADAGEN



Skönt att känna vindarna från Mälaren. Här sitter lillprinsen i vagnen med
regnskyddet på, efter en liten stund blev det superväder.


Mötte en andmamma med söta andungar nere vid hamnen. Tyckte
bilden blev rätt kul då det ser ut som ungarna dansar i takt.



Underbara vyer från sommarstaden!


Supermysiga butiker med mycket smått och gott men det enda jag shoppade
var ett trähjärta med texten "Tomat" till vår tomatplanta.


Lillprinsen fick en fin bil av sin mormor och morfar.


Fina Emma!


Gott med glass i väntan på tåget.


Lite spännande var det allt att åka tåg, tur att mamma sitter nära. Liten
verkade inte känna av någonting för den var helt lugn och stilla under hela
åkturen.


Allvarlig min men han tyckte faktiskt det var kul att åka tåget.

Förra lördagen var vi i charmiga Mariefred för att fira lillprinsens kusin Emma som hade namnsdag. Vi har firat hennes namnsdag i Mariefred de senaste åren och det har blivit som en liten mysig tradition. Vi kom till Mariefred på förmiddagen och började med en promenad genom staden för att kika i de mysiga butikerna och för att njuta av stadens fina omgivningar. Efter promenaden hade vi picknick utanför Gripsholms slott på slottets gröna gräsmattor precis vid vattnet. Vi hade underbart väder med strålande sol och varmt trots lite regn på förmiddagen. Det var helt underbart att sitta och njuta vid vattnet med gott fika och mysiga samtal. Lillprinsen och Emma sprang omkring på gräsmattorna och jagade varandra och han kiknade av skratt. Innan färd hemåt åkte vi ångtåg på museijärnvägen till Läggesta tur och retur. Vi hade helt enkelt en underbar Emmadag!  

Ha en fin helg!

Kram

SEMESTER!



Semestern började helt underbart då senaste numret av tidningen Mama i låg och väntade i brevlådan på semesterns första dag.Häromdagen när lillprinsen tog sin luncnap passade jag på att ta en paus i solen med tidningen. Att ta en paus i solen är något som inte är så vanligt just nu då lillprinsen inte sover efter lunch varje dag, vilket han tidigare har gjort. 

Efterlängtat, Fantastiskt, Härligt, Overkligt, Skönt, Underbart, Äntligen! Ja, orden som beskriver hur jag känner inför årets sommarsemester är många. Nu har vi visserligen haft semester i två veckor men det känns fortfarande likadant. På semesterlistan har målning och tapetsering stått överst. Hallen är nu vitmålad och är så ljus och fräsch. En tur till Ikea för att införskaffa lite inredningsdetaljer till hallen har det också blivit. Förhoppningsvis blir det någon mer tur till det blågula varuhuset under semestern. En liten semestertripp har också varit med på listan men det har vi prioriterat bort. Vi har istället valt att göra några dagsutflykter. I ärlighetens namn så är det rätt skönt att bara vara hemma på tomten och njuta och ägna sig åt lite husfix. Enligt Mama är hemester den nya trenden och det är ju trevligt man kan vara lite trendig emellanåt.

Kram

å 
 
 


Så ofattbart.....


Har så svårt att ta in det fruktansvärda som har hänt i Norge och mina tankar går till alla som har drabbats. Finner inga ord........

Ta hand om varandra!

kram å 


RSS 2.0