Sjukstuga


Så fint och ljust omslag på senaste numret av tidningen Mama

Här är det fortfarande sjukstuga då M också har blivit drabbad av feber och förkylning. Lillprinsen och jag mår bättre och han sover just nu sin lunchnap. Ska passa på nu att unna mig en liten vilopaus också och läsa senaste numret av Mama. Har inte hunnit läsa den ordentligt än och det fanns mycket intressant att läsa, bl.a. om Berlin som resmål för en barnfamilj. M och jag var där när lillprinsen låg i magen och kanske blir det någon resa dit igen för oss alla tre någon gång i framtiden. Sedan ska jag läsa om höstmodet, jag börjar längta till den härliga hösten nu. Visst är det väl mysigt att krypa in i en skön kofta och vira om sig en härlig sjal och få känna den friska luften mot sina kinder.

Ha en skön söndag!

Kramar!

IKEA-katalogen 60 år



Alltid lika kul med IKEA-katalogen, det är något speciellt helt enkelt att
se nyheterna och att få lite inspiration till hemmet.


Jag har längtat och längtat efter denna katalog hela sommaren och i början av veckan damp den äntligen ner i vår brevlåda. Tänk att katalogen fyller 60 år i år, skulle vara superkul att få kika i några äldre exemplar, t.ex. från 1960-talet. Har inte hunnit titta i den än för här är det nämligen sjukstuga. Både lillprinsen och jag har blivit förkylda så det har varken funnits ork eller tid. Men i dag/kväll så tänkte jag sätta mig ner i lugn och ro med den tillsammans med en kopp te och lite frukt. Går nog inte att kurera sig på något bättre sätt än lite vitaminer och inredningsinspiration.

Lillprinsens farmor har precis varit här på en liten visit och nu väntar lillprinsen och jag på att M ska komma hem från jobbet för en lugn och mysig fredagkväll tillsammans. Skönt med lite helg!

Önskar alla en trevlig helg!

Inskolning


En glad liten kille på väg mot dagis, spännande!


Bäst att kolla så mamma är med


På vägen hem från dagis ville lillprinsen absolut dra vagnen
alldeles själv, har man blivit stor så har man!


I måndags var det så dags för inskolningen till dagis och det var lite pirriga känslor innan vi kom dit. När vi kom innanför dörren gick lillprinsen direkt in till sin avdelning och började titta runt. Jag hann knappt få av mig mina skor innan han steg in. Det var ju i alla fall en bra start, puh! Och ja, inskolningens första vecka har väl gått rätt så bra. I tisdags var M med lillprinsen och då hade det också gått bra. I onsdags var jag med igen och då började vi dagen med en utflykt till en lekpark. Det är både bra och kul att vara med så vi som föräldrar får en inblick i hur barnens dagar ser ut och att få lära känna personalen. Lillprinsens "fröknar" är rara och trevliga och det känns bra och tryggt att lämna honom hos dem om dagarna.

I torsdags och fredags var det dags för lillprinsen att vara på dagis några timmar utan varken mamma eller pappa där. Lite lite tårar blev det när jag sade hejdå. De hade visserligen gått över efter en mycket kort stund men nog sved det i mitt mammahjärta när jag gick därifrån. Det kändes sååå konstigt och...........TOMT!!!! Först har jag burit på honom i nio månader sedan har jag varit mammaledig i ett och ett halvt år (förutom arbete i sju veckor) så det är väl inte undra på att det kändes tomt utan min älskade lille prins. 

Under de timmar som lillprinsen har varit själv på dagis har jag bara väntat på att de ska ringa och i fredags var det så dags. Lillprinsen hade blivit väckt av något efter bara fyrtio minuter middagsnap och ville inte somna om och det var ingenting som dög åt honom och han var lite allmänt "gråtig" så då bestämde vi att jag skulle hämta honom. Det var bara en timma kvar tills hämtning så det kändes bättre att hämta honom direkt och när jag kom dit blev han självklart glad men han var inte så ledsen och grät inte. Hade förväntat mig något mycket värre. Mammas lilla hjärta! Jag var ute och promenerade med min mamma när de ringde så hon förstod att jag tyckte det kändes lite jobbigt så då kom hon och pappa hem till oss en stund för fika, bus och prat och med sig hade de färska vaniljbullar, mums! Tack superfina mormor och morfar för att ni kom och busade med lillprinsen och "stöttade" mig! ♥ Det värmde!

I dag är det således dags för inskolningens andra vecka och det blir spännande att se hur den blir.

Kram!


Dagisdags

Då är dagen här då det är dags för lillprinsen att börja på  dagis. Ska bli en spännande dag för oss båda. De första dagarna ska jag vara med så det blir inga jobbiga lämnanden än i alla fall och det känns rätt skönt. Jag har själv inte gått på dagis så det är en främmande värld för mig att upptäcka och jag hoppas att både lillprinsen och jag gillar den. Han sover fortfarande och jag ska sätta mig vid frukostbordet nu.

Ha en bra dag!

Kram 

Från sommar till höst


Denna outfit är så fin och sommarfräsch tycker jag. Blev så inspirerad av
den så jag tog och fixade till ett par jeans igår. Passar perfekt nu då vädret
är lite sisådär. Svalt men ändå klätt.



Ponchon är så härligt höstmysig och den kan jag verkligen tänka mig att få
med hem i en påse.


Ja, nu är det redan mitten av augusti och vart tog sommaren vägen undrar jag. Det har ju i princip regnat konstant eller varit mulet flera dagar. Visserligen var det rätt bra väder i går och i dag strilar det lite solstrålar genom molnen men det känns som att det fina vädret inte kommer tillbaka. Vi får hoppas på en superfin höst istället. Jag gillar den tidiga hösten och september kan ju vara helt underbart frisk och mysig. När man tittar i skyltfönstrena på stan så ser man mer och mer höstkläder ta plats och det ger en höstinspiration.  

Har inte varit så mycket i bloggvärlden på sista tiden för dagarna går alldeles för fort och ibland så räcker inte tiden till helt enkelt. Men ibland så får jag chansen att sätta mig här framför datorn så nu kommer äntligen ett inlägg.

På måndag är det dags för lillprinsen att börja sin inskolning till dagis eller förskola som det nu heter. Har inte vant mig än att säga förskola så det får nog heta dagis ett tag framöver innan det sitter. M och jag var på möte angående inskolningen i tisdags kväll och det kändes mycket konstigt. Nu har vi fått det dagiset vi ville ha och personalen är bra men jag har inte förstått än att min lilla bebis har blivit så stor. Många många tankar och frågor går genom mitt huvud just nu. Hur ska han klara sig utan mig???!!!, kommer han känna sig övergiven?, kommer han bli ledsen när vi lämnar honom?, blir han tröstad om han gör illa sig? etc etc etc...........Jag vet ATT det kommer att gå bra och tror faktiskt att han kommer att gilla dagis men kan inte rå för mina tankar. Det är väl sådana tankar som är helt normala förmodligen eller så är det jag som är en orolig och ängslig hönsmamma.  

Så nu är det således endast två dagar kvar av min tid hemma tillsammans med lillprinsen och de ska vi försöka ta tillvara på och njuuuuta. Känns faktiskt lite vemodigt, snyft..........

Hoppas ni alla har det bra!

Kram kram! 

Melissa Horn


Lillprinsen utanför den fina butiken "Nära och Kära" i Gamla stan

I dag har lillprinsen och jag haft en heldag på stan med hans mormor och moster. Hittade många rea-fynd till lillprinsen, både kläder och skor. Passar perfekt nu då det snart är dags för dagis. Nu är vi hemma och vi har precis haft en mysig fruktstund med melon och persikor och nu sitter lillprinsen och kör sin Bobby Car. I måndags lärde sig lillprinsen att dricka ur sugrör så det fick bli en liten färdigblandad fruktdryck till frukten. Gott gott!

I kväll är det äntligen dags för Melissa Horn på Holmbergets utescen i Torshälla. Ska bli så underbart att få lyssna på henne live för jag gillar hennes fina låtar och röst. Lillprinsen och M får stanna hemma så jag fömodar att det blir en mysig "pappaochson-kväll" med mycket bus och lek.

Trevlig kväll!

Kram

Sommarsemestern 2010



Har hittat en ny favoritglass, Triumfs goda "Pepparkaksdröm" som är
helt underbart god. Den smakar lite som en frusen cheesecake,
mums mums!


Då var årets sommarsemester slut. Vi har haft två korta men intensiva semesterveckor som vi har fyllt med bad, dagsutflykter, lek, Parken Zoo-besök m.m. Då vi endast hade två veckor ledigt så har jag inte ägnat någon tid åt bloggen utan istället tillbringat all tid med min underbara och älskade familj, jag har velat tagit tillvara på varenda dyrbar minut med mina älsklingar.

Nu är jag i alla fall tillbaka men gör endast ett kort inlägg idag. Har lite hemmafix att göra sedan ska vi bege oss till bussen för att åka till M och hälsa på honom på jobbet.

Hoppas ni alla har haft en bra och skön semester!

Kramar från å♥


RSS 2.0