S som i Söndag och Småstjärnor



I dag har lillprinsen träffat sin lillkusin som är så söt och go.
Lillprinsen var så snäll och go han också mot sin lillkusin och
det var riktigt kul att se dem tillsammans. Riktiga fina små stjärnor.

I dag har vi varit och gratulerat lillprinsens gammelfarfar på hans födelsedag och vi blev bjudna på supergod smörgåstårta. Nu har vi precis kommit hem och det blir därför ett kort inlägg för det är lite som ska fixas inför morgondagen, packning till dagis och lite annat smått och gott. Om jag hinner ska jag titta på finalen av Ensam Mamma Söker, spännande och se alla sista val.

På återseende!

Kram

å

L som i Lördag och Ledigt


Kan man spendera timmarna innan ett kalas på ett bättre sätt? Känns
underbart att få en genomgång av håret och lite färg som ger en ny
och fräsch glans på håret. Underbart!

Åh, härligt med lördag och lite ledighet. I dag har vi haft kalas för M som fyllde år för två veckor sedan. Skulle egentligen firat honom tidigare men tyvärr var vi tvungna att ställa in p.g.a. sjukstugan som vi hade här. Kom hem från mitt frisörbesök när kalaset redan hade startat och med mig hade jag två smarriga tårtor från konditori Amarant. Det är kul med kalas och att träffa alla nära och kära men det blir tomt när alla har gått hem, som tur är så är lillprinsens faster Thilde kvar så då känns det lite bättre.

Åh, vad tråkigt att Linnea åkte ur Idol i går, en tjej som verkligen hade en egen stil och så härlig röst. Helt klart en unik artist och verkar även vara en fin och ödmjuk person, det gillar jag. När hon släpper en skiva, för det kommer hon garanterat att göra, ska jag köpa en direkt.

Nu ska jag njuta av lördagkvällen.

Mysig lördagkväll önskar jag er!

Kram

å


F som i Fredag och Frisörbesök


Modellens hårfärg är väl ungefär det som jag har tänkt mig att det blir i morgon.
Vill få lite mer lyster i håret och kanske blir det även slingor. Bild lånad från www.kappahl.com

Enligt rubriken kan man tro att jag har varit hos frisören i dag men det är först i morgon det äntligen är dags att besöka min vän M på hennes salong. Det blir klipp och färg denna gång. Bokade tiden redan i början av september då jag klippte mig senst och jag har längtat så tills i morgon. Har lite ideér men som vanligt blir det bara topparna. Om jag inte gör något drastiskt som att klippa mig som September för jag gillar hennes frisyr (ålderskris?). Får se vad det blir i morgon..........

I dag kom nyheten om vem som blir årets julvärd på SVT och det blir ingen mindre än André Pops som kommer härifrån stan, kul kul. Tror han kommer att klara uppdraget galant. Ska bli spännande att se.

Skönt med fredag och nu sitter vi och tittar på säsongspremiären av På Spåret. M och jag brukar tävla lite mot varandra, i kväll tog jag Las Vegas ha ha.

Ha en mysig fredag och kram!

å


T som i Torsdag och Te



Dessa tesorter är de senaste i vår tesamling. Jag har endast provat det i den bruna asken
som är ett grönt te med kanel, nejlika och kardemumma. Det är ett te som passar i dessa
tider då vi går mot december och jul för det har en julig smak.
 
Go kväll i stugorna!

Torsdag i dag och snart har vi helgen här med första advent. I kväll har jag varit till matbutiken för storhandling. Det är konstigt att ibland verkar det som att allt tar slut samtidigt här hemma och det blev påfyllning av tvål, tandkräm, blöjor, välling, tvättmedel, hushållspapper, disktrasor etc. Skönt att det är påfyllt för ett tag nu. Blev även påfyllning av värmeljus som används flitigt här hemma nuförtiden. Det är så mysigt med tända ljus som får lysa upp i vintermörkret.

Nu ska jag ta och titta efter lite tapeter här på nätet och se om jag hittar något fint. Jag är lite sugen på en fondvägg i sovrummet och vill nog ha en tapet i lite mörkare färg och med blommönster. Har tittat runt lite tidigare och det finns ju så många olika tapeter att välja emellan. Det blir även en tur till tapetbutiker någon dag eftersom det är en helt annan känsla att se tapeterna och dess färger i verkligheten.   

Må så gott!

å


O som i Onsdag och Overall





Lillprinsen behöver en ny vinteroverall så i dag har jag tittat runt bland stadens butiker
för att se vad det finns för utbud. Denna skaloverall från Polarn o. Pyret fastnade jag för.
Den har avtagbart fleecefoder och kan då användas även på våren när det är lite varmare
ute. Funktion är ju viktigast men jag gillar även designen. Bild från Polarn O. Pyret.

I dag är det en månad kvar till julafton, kan ni tänka er det. Känns overkligt men väldigt kul. Det är ju redan första advent på söndag, mysigt mysigt. Vi kommer bara att sätta upp adventsljustakarna och det blir nog det enda julpyntet i lägenheten för i år (eller för evigt i lägenheten) då vi ska börja packa inom kort för snart flyttar vi!!!!

Går igenom inredningstidningar för inspiration och har många tankar och funderingar på vad vi kan fixa och ordna i vårat hus. Till att börja med ska vi måla om i alla sovrum, hall, kök och vardagsrum. I vardagsrummet kommer vi även att måla om taket. Nu är det furu och vi ska måla om det i vitt. Längtar så till flytten........

I kväll är det äntligen dags för mysiga Bonde söker fru och innan det ska jag nog titta på Halv åtta hos mig.  

Kram

å

T som i Tisdag och Taklampa




Har spanat in denna lampa från IKEA många gånger och tycker att den
är så fin. Nu har den även kommit i en mindre storlek och den skulle passa
perfekt över matsalsbordet i vårat nya hus. (Bild lånad från ikea.se) 


Då var tisdagen avklarad och redan onsdag i morgon. Efter middagen i kväll har vi varit en sväng till Tuna Park för att inhandla vinterkängor till lillprinsen. Det blev ett par Viking som så många andra har valt för det fanns inte många kvar i skoaffären. Gäller att passa på innan den riktiga kylan kommer. Nu har vintern kommit hit med besked för vilket busväder det har varit i dag. Det var lite kämpigt att gå hem från dagis i dag för lillprinsen och jag gick i motvind. Han satt visserligen i vagnen men det yrde in så jag fick vända vagnen ett tag. Det var så skönt att komma in i stugvärmen efter vår promenad. Är man varmt klädd så kan det vara skönt att vara ute i vinterväder men inte när det är sådant blåsväder det har varit i dag. Brrr.......

Ha en skön kväll!

Kram

å


M som i Måndag och Mama


Skönt det ska bli att snart krypa ner nyduschad i en renbäddad säng och med ett färskt nummer av favorittidningen 

Nu äntligen har jag börjat jobba igen efter en envis förkylning. Lite seg är jag fortfarande och känner att det är tungt i bihålorna och speciellt nu på kvällen efter en arbetsdag. Det har helt enkelt blivit en lugn måndagskväll för mig och har tittat på mysiga Halv åtta hos mig och Top Model och fortsätter med Svenska Hollywoodfruar. Innan min sköna tv-kväll i soffan har jag tagit en efterlängtad varm dusch för jag har frusit hela dagen.

När jag kryper ner i sängen ska jag ta med senaste numret av tidningen Mama. Fick den i brevlådan förra veckan men har inte orkat läsa den ordentligt så ikväll ska jag fortsätta min läsning. Jag fick en helårsprenumeration i julklapp förra året och julklappen blir som flera julklappar i en, för jag blir lika glad och överraskad varje gång det ligger ett nytt nummer i brevlådan. Hoppas jultomten får min önskan om en likadan julklapp i år.

Kram Kram

å




Energiboost



Efter litervis med te och kilovis med mandariner testar jag nu en annan kur.

Fortfarande sjukstuga och lite segt just nu. Har ingen ork i kroppen och vill bli frisk nu....

M kom hem med detta till mig i veckan. Inredningstidningar, Marabou och S.A.T.C 2, vilken energiboost. Blev faktiskt lite friskare en kort stund av att se filmen. Vem blir inte pigg av Sex and the City och lite girlpower.  

Fredag i dag, underbart! 

Kram

FARS DAG IDAG


I dag firar vi Fars Dag och M har blivit uppvaktad på morgonen av lillprinsen. M fick även sina födelsedagspaket i morse eftersom jag låg däckad i torsdags på hans födelsedag. Tyvärr så drabbades även M av förkylning och däckade i fredags så det planerade födelsedagskalaset för honom i går fick ställas in. Nu hoppas jag att den envisa förkylningen lämnar vårt hem inom kort så vi kan stänga sjukstugan för denna gång.  

Nu strular datorn här hemma så tyvärr det blir inga bilder i inlägget.

Ha en skön söndag och grattis alla fina pappor!♥

Kram

å 

Grattis Världens Bästa M!♥


Bilden är från M´s födelsedag förra året och här var
lillprinsen inte så stor

I dag fyller min älskade M och lillprinsen älskade pappa år, Hurra Hurra Hurra!!!

Jag har inte varit inne här på bloggen på ett tag men det beror på att vi har haft sjukstuga här igen då jag däckade i lördags i förkylning med hög feber och en retlig hosta. Men nu börjar känna pigg igen och det är såå skönt. M och lillprinsen har varit så gulliga mot mig, love you.♥

Skönt med fredag i morgon, då är det dags för fredagsmys.

Kram

å


Ny vagn




Det är här lillprinsens nya vagn, en Kronan Sulky i färgen svart. (Bild lånad från Kronan.com)

För några veckor sedan beställde vi en ny vagn till lillprinsen och i fredags kom leveransen. Denna gång blev det en Kronan Sulky i färgen svart. M och lillprinsen satte ihop vagnen i söndags och sedan invigde vi vagnen med en promenad till stadsparken för att mata änderna och ett besök i lekparken. Både M och jag åkte rutschkana, vilket gillades av lillprinsen som skrattade gott åt sina föräldrar. Lillprinsens faster Thilde följde också med på promenaden och vi hade det så mysigt och vi avslutade dagen på Waynes Coffee med fika.

Den nya vagnen är super och den är liten och smidig att köra. Lillprinsen hoppade upp i vagnen så fort den var ihopsatt och pekade mot dörren. Han ville ut och åka vagnen såklart, har man fått ny vagn så måste den ju testköras och den blev mycket väl godkänd.

Jag är hemma och vabbar sedan igår då lillprinsen har fått förkylning med feber, mitt lilla hjärta.♥ Nu sover han gott och jag ska ta tag i lite disk och lite stryktvätt. Då det blåser och regnar ute så är det faktiskt riktigt riktigt mysigt att vara inne och pyssla i hemmets lugna vrå.

Ha en bra onsdag!

Kram kram

1 November 2010


Hittade denna nyhet från Marabou i matbutiken i fredags och självklart inhandlades deras
vinterchoklad som i år består av vit choklad med smak av vanilj. Mmmmarabou......

 
Välkommen november månad som inleds med höstlov för dagis är stängt idag och denna vecka har alla skolbarn inklusive lillprinsens kära kusiner höstlov. Synd bara att M måste jobba för det hade varit mysigt att få vara lite lediga tillsammans. Lillprinsen och jag ska träffa hans kusiner idag och det kommer bl.a. bli en sen lunch/tidig middag på Ming Palace. Det ser jag fram emot och funderar redan på vilken rätt jag ska välja. Mums mums!  

Sitter här framför datorn och ser ut genom fönstret. Det märks att det har blivit november för det är regnigt och trist väder, typiskt novemberväder. Men alla årstider och månader har sin charm och även november. Om tio dagar fyller M år och det är alltid kul med kalas.

Önskar alla en bra första novembervecka!   

     
 

RSS 2.0