SKOTTDAGEN




Välkommen 29 februari 2012 och skottdagen!

Kikar in här lite snabbt för vi har precis bänkat oss i soffan och ska se vårt favoritprogram "Sveriges mästerkock". Det är både inspirerande och kul att se när de lagar mat och en del är riktigt duktiga.

Undrar om det är någon som kommer att fria idag?

Kram kram

å



NYA BÅGAR


Hej hej!

Åh, vilket härligt väder vi har. Solen strålar och det känns som våren snart är här. Jag skrev i ett tidigare inlägg att mina favoritsolglasögon har gått sönder och nu är jag på jakt efter ett par nya i pilotmodell. Hittade dessa från Lindex. Gillar vitt men det jag tvekar på är toningen på glasen. De ser lite grön/grå/svarta ut och vill gärna ha bruna glas så då kanske det blir...


dessa istället och som går i guld och med bruntonat glas eller så slår jag till på ett par....






rosa!! Kanske det får bli två par? Ska ta en tur till butiken för att se hur de ser ut på. Hoppas de passar för gillar även priset på bågarna. Bildkälla: Lindex online shop

Ha en fin dag i solen!

Kram

å


♥ EN KRONPRINSESSA ♥



Vad passar inte bättre än att fira den lyckliga nyheten med en prinsessbakelse. Dessa små söta rosa bakelser bjöd vi på på Litens dop. På den sitter en liten guldkrona från Panduro (fler bilder från dopet kommer). 

God morgon och Välkommen till världen lilla prinsessan!

Slog på tvn imorse och fick höra den glada nyheten av pappan själv att Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har blivit lyckliga föräldrar till en liten dotter. Sveriges kungahus har fått en ny tronarvinge och Sverige en liten prinsessa. Så kul och jag blev rörd av prinsens tal. Vilken lycka! Är så glad för deras skull. Ett stort GRATTIS!

Och vilket väder vi har idag, när vi gick till förskolan strålade solen och det var vår i luften. Så härligt!

Önskar alla en fin dag!

Kram

å


KENTS SOMMARTURNÉ 2012





Hej onsdagkväll!

Vilken härlig nyhet som stod på dagstidningens förstasida idag. En sommarkväll i Sundbyholm med förhoppningsvis fint väder och med Kent på scen låter ju helt underbart. Hoppas en biljett blir min! 

Nu ska jag se ett nytt avsnitt av Sveriges mästerkock och till det ska njuta av en semla som jag bakade igår.

Ha det gott!

Kram

å


LILLPRINSEN 3 ÅR




Idag fyller vår älskade lille prins och allra finaste storebror tre år!! Idag har vi ett litet kalas och då det är fettisdagen har det bjudits på hembakade semlor istället för tårta. Vi väckte vår store lille kille imorse med sång och paket och han blev så glad så.  


Denna krona har jag gjort av papper från Panduro och klistrat fast skolfotot på och den pryder nu vår ytterdörr tillsammans med ljusblå ballonger. Är det kalas så är det!

Nu ska det kalasas på semlor så på återseende!

Kram

å





HEMMADAG



Underbara tulpaner, så härligt med färska blommor på bordet. 

Hej söndag!

Kikar in här lite snabbt för att säga hej.

Helgen snart slut och en ny vecka börjar imorgon. Här går det undan. Som rubriken avslöjar så har vi en hemmadag idag. Lillprinsen fyller år på tisdag och vi har fixat lite här i hemmet inför den stora dagen. Kalaset blir visserligen på lördag men självklart ska han firas på tisdag också med ett litet kalas.

M och lillprinsen är ute på baksidan och åker pulka. Jag ska snart börja med matlagningen, ikväll blir det Nikkaluoktasoppa.

Önskar er en fortsatt fin söndag!

Kram

å

MER VÅRINSPIRATION








Härligt med allt nyinkommet i butikerna och finns en hel del fint som jag kan tänka mig till Liten och lillprinsen. Självklart är det kul att kunna matcha deras kläder med varandra. Har alltid gillat PO.P:s klassiska ränder och kul med lite modernare varianter.
Källa: Bilder från Polarn O. Pyret.


Hallå hej!

Sitter här i soffan och minisarna sover, hör verkligen inte till vanligheten att lillprinsen sover på dagarna men idag så orkade han inte hålla sina blå öppna efter mellis. Lille skrutten min! Efter lunchen gick vi ut på tomten för jag ville skotta på baksidan och för lite pulkaåkning. Skönt att komma ut en stund och lika mysigt att sjunka ner i soffan och mysa framför tv´n efter mellis. Han vaknade hyfsat tidigt imorse så jag förstår att han slocknade nu. 

Så nu sitter jag här med en sovandes liten kille brevid mig och har datorn i knät och en latte i handen och passar på att surfa lite efter vårinspiration. Men inte så länge för jag ska fortsätta med städningen här hemma. Började imorse men sedan har det varit ständiga avbrott för mat till Liten, laga lunch, tvätta Liten, några blöjbyten och ytterligare några blöjbyten så jag kom inte så långt. 

På återseende och kram!

å 



KOLLEKTION MED EN MENING






Tänkvärda ord i KappAhls kollektion "It´s all about being friendly".





Klänningen är så vacker, helt i min smak. 




Ett enkelt vitt linne till denna kjol och sandaler, så sommarfräscht.
Bildkälla: KappAhl


Go kväll!

Oj, vad det har snöat idag. Tur att det finns snöslungor (tack mamma och pappa) så snöskottningen går smidigt. Här är det annars lite förkylt och lillprinsen är hemma från förskolan. Börjar längta lite smått till våren nu och i väntan på den får man njuta av lite vårinspiration på nätet.

Strax: "Sveriges mästerkock"

Kram kram   

å



alla hjärtans dag ♥





God dagens!

Idag är det inte vilken dag som helst utan det är Alla hjärtans dag! Kanske dagen egentligen är lite kommersiell, men man kan ju ta dagen som en extra liten påminnelse om att ta vara på varandra. Sedan kan man se det som ett perfekt tillfälle att få äta några små geléhjärtan, det tänker i alla fall jag göra. 

En stor och varm kram till ALLA!

å   












SKÖN SÖNDAG




Idag har det varit en vintersöndag när den är som allra bäst. Strålande sol, lagom temperatur och uteaktiviteter. Efter lunchen begav vi oss hela lilla familjen ut för att åka pulka i Vilstabacken. 



När M och lillprinsen var i pulkabacken gick jag och Liten en skön promenad runt ån.



I horisonten syns stans skidbacke.



Skönt med lite fikapaus. Planerna var att fika hemma när vi kom hem från backen men lillprinsen ville ha glass i raststugan istället.



Mot pulkabacken pappa!



Några sekunder efter denna bild togs kraschade mina älskade solbrillor. Suck!

Hej söndagkväll!

Vilken skön söndag vi har haft idag. Helt underbart och det är lika skönt nu på kvällen att vara inne efter en dag ute i det friska vädret. Blir inte mycket gjort nu ikväll. En dusch sen Wallander på fyran.

Kram

å




HELLO MELLO




Ah, vad det är härligt med helger utan planer eller inbokade saker. Ibland behöver man tid för återhämtnning helt enkelt och att få ta dagen som den kommer. Skönt är bara förnamnet! Har bl.a. tagit en powerwalk i ett härligt vinterlandskap med systra min och med Liten i vagnen.




Nu: Mellooooo...........

Kram

å




LITEN FYRA MÅNADER



Mammas och pappas lilla tjej blir fyra månader idag. Här får hon en öm kram av sin käre storebror som är så gullig mot sin lilla syster. Tänk, för fyra månader sedan hade vi nästan precis kommit upp på BB och Liten låg i min famn och sov och sov. Hon var så ny och luktade så gott.

Välkommen fredag och helg!

Äntligen säger jag bara nu när fredagen och helgen är här. Ska bli så skönt med helg och få vara lediga tillsammans hela familjen. Underbart också att vi inte har något inplanerat utan vi ska bara ta helgen som den kommer och få känna av att få bara vara. Det enda som vi skulle behöva göra är lite småfix här hemma.

Idag har jag träffat mina vänner M och U som fick varsin liten i november och idag fick vi äntligen ihop en liten dejt. Vi träffades hemma hos U i nya huset och det var så kul att få ses med våra små och att få se huset, superfint och mysigt. Liten sov nästan under hela träffen, hon vaknade en liten stund för lite mat innan det snart var dags att packa ihop och promenera hemåt. Tack M och U för en fin dag och för allt prat, längtar tills vi ses igen!

Nu sitter jag i soffan med datorn i knät och nu blir det filmen "Män som hatar kvinnor" eller QX-galan, om jag orkar hålla mina bruna öppna så länge.

Önskar er en fin helg!

å

LJUST OCH FRÄSCHT



Denna Busnelinspirerade kavaj skulle gärna få komma hem till mig. Ljus och fräsch i sin babyrosa färg och ger en läntan efter vår och värme i dessa kyliga dagar. Bild lånad från www.hm.com

Välkommen helg!

Äntligen helg och inte vilken helg som helst utan en helg med kalas och melodifestival. Kul att melodifestivalen äntligen kickar igång, får se om det blir någon schlagerskräll i den första deltävlingen.

Här har det nyligen serverats frukost, smörgåsar med ägg och kaviar och en efterlängtad latte. Mysigt att sitta hela familjen vid frukostbordet och ta en lång frukost.

Trevlig helg och kram!




JUST NU



Gick förbi matbutiken efter att ha lämnat lillprinsen på förskolan. Köpte med mig en "frösnappare" med vanilj och mandelsmör och som är helt underbart god. Bullen kommer från Printz bageri som har börjat sälja sitt bröd i vår matbutik. Härligt att ha fått ett "bageri" nära hemmet. Köpte även senaste numret av Mama (fick ingen prenumeration av tomten ;)).

Välkommen februari månad och vinterkyla!

Brr, vad kallt det var imorse, hela 14 minusgrader visade termometern. Så det var bara att ta på sig understället inför promenaden till förskolan. Men det var riktigt friskt ute och det finns ju egentligen inget dåligt väder utan endast dåliga kläder. Trots det var det skönt att komma in i husvärmen efter promenaden. Har fått lite halsont så en varm latte smakar just nu alldeles utmärkt för både kropp och själ.

Några tänkvärda ord på vägen:
"Minns gårdagen, dröm om morgondagen men lev i nuet"

Må så gott och kram♥


RSS 2.0