Välkommen fredag!

I kväll blir det julbord på Pilkrogs Värdshus. Gott! Men först blir det en rask morgonpromenad.

Hej hej!
å

Ny längd och vikt




Bra med smakråd....men lillprinsen var mer intresserad av att titta på sig själv


Dags för mellanmål för oss båda

I tisdags var vi på BVC med lillprinsen för Boel-test (undersökning av syn, hörsel och kontakt) och det gick alldeles utmärkt. Passade även på att väga och mäta honom och han väger nu 9065 g och är 71,5 cm lång. Börjar bli stora killen nu.♥

Imorgon kväll ska vi ut och äta julbord, mums mums. Är sugen på ny outfit så vi tog en sväng på Tuna Park igår em. Provade en fin klänning på Lindex men den kändes sisådär och jag vill inte köpa något som blir hängandes i garderoben efter en användning. Får ta och titta på det som redan hänger i garderoben istället, hittar säkert något. Det är ju inte så ofta man är ute på festlighetern nuförtiden så det skulle ju vara sååå kul med något nytt men men sparar ju pengar om jag inte handlar något.

Igår kväll hade jag som sagt min myskväll dock ingen strykning, får ta den ikväll istället.

Ha en bra torsdag!♥
å

Onsdagsmyyys!


Härligt med ny tidning

Idag är det redan onsdag och jag vet inte vart veckorna tar vägen. Idag ska vi träffa E från föräldragruppen och hennes lille G för en promenad. Vädret är inte det allra bästa men det ska bli kul ändå att ses och det är bara att ta på sig kläder som passar vädret. Jag tycker att det är skönt att promenera oavsett väder.

I kväll blir det mys framför tvn då det först är Halv åtta hos mig sen Bonde söker fru och sist Morden på svt1. Men ska nog ta och stryka samtidigt så man känner sig lite nyttig också. Sedan blir det läsning av min nyinköpta tidning, Förädrar och barn. Prenumererade tidigare på Vi föräldrar men tyckte att det stod samma saker hela tiden så vi får se hur denna tidning är. Min favorit är tidningen Mama som har lite av varje, bl.a. om barn, föräldrar, mode och inredning. Funderar på att börja prenumerera på den.

Åh, vad jag tycker att det är kul med glada nyheter. Fick en sådan i helgen. ; )

Kram♥
å

God morgon söndag

God morgon god morgon.............här är vi uppe med tuppen. M sitter och ger lillprinsen frukostgröt och vi ska också inta frukost snart tillsammans med söndagens DN. Mysigt!

Ha en mysig söndag.♥

å


9 månader


Lillprinsens present


Bra film och gott

Grattis vår älskade prins på niomånaders-dagen!!!♥ Idag blir vårt hjärta nio månader. Det är inte klokt vad fort tiden har gått, det är lika länge som han låg i magen. Puss!♥
 
Idag har vi varit på babysim. Lillprinsen älskar att bada så det är riktigt roligt att gå dit. Nu går vi fortsättningskurs och då får de små bl.a. lära sig att dyka. Idag blev det dock inga dyk som förra gången då de fick dyka från kanten. Det var inga problem för lillprinsen, han bara satte sig på kanten och hoppade i till oss. Han blev lite förvånad när han kom under vattnet men det var det enda, inte rädd alls.

Efter badet tog jag en sväng till Skogsängens bibliotek för att handla lite böcker då de säljer en del böcker. Biblioteket ska ju stänga ner efter ett mycket dumt beslut från kommunen. Har ingen förståelse som helst för detta. Fy vad tråkigt det är. Jag har gått till det här biblioteteket under min uppväxt och har tillbringat mycket tid där. Har alltid älskat böcker och kunde sitta där i timmar och läsa. Det var med sorg i hjärtat jag gick dit idag. Sista öppetdagen är den 27 november så jag hinner dit i veckan för att ta ett sista farväl. Snyft.............

Sedan tog vi en sväng ner på stan för att inhandla en del saker och givetvis hann vi med en fika på Waynes. Självklart fick lillprinsen en liten present, en pipmugg som han kan greppa själv. Nu börjar han vilja äta och dricka själv så den blir perfekt för honom. Kanske inte så roligt för honom men praktiskt.

I kväll blir det mys med pizza, godis och en bra film. Har hyrt Änglar och demoner som vi har tänkt hyra flera gånger tidigare men den har då tyvärr varit uthyrd, men äntligen fick vi tag på den.

Imorgon ska vi på kalas hos lillprinsens gammlefarfar. Det ska bli kul.

Ha en mysig kväll alla vänner!♥

å

Fredagsmys igen!



Te, goda smörgåsar och Evelina känns som en bra start på fredagsmyset

Igår blev det en liten vandring bland butikerna i Gamla staden. Inne på butiken Nära & Kära fyndade jag ett underlägg från Lyndmyr of Sweden till lillprinsen. Tyckte jag passade honom då han är mammas lilla sötnos (pappas också förstås).


Gårdagens fynd                                                                          

De hade mycket fint i butiken, tittade bl.a. på bokstäver till lillprinsens rum. Funderar att sätta upp de ovanför hans säng eller på hans dörr. Har även tittat på bokstäver på Panduro och som man kan måla själv. De är visserligen mindre men eftersom jag tycker om att pyssla så lutar det nog att de blir de istället. Tänkte måla de ljusblå med vita prickar.

Nu ska jag göra lite fredagsfint här hemma.

Ses!

å

Äntligen fredag!

God morgon god morgon....vad skönt med fredag! Idag blir det lite fix här hemma på förmiddagen sen ska vi träffa J och hennes lilla bebis. Åh, vad mysigt det ska bli. Men först frukost.

Önskar er alla en mysig fredag!♥

å

Hej igen torsdag!

En vecka sen jag gjorde ett inlägg så nu får jag skärpa mig.

Den här veckan har det varit fullt upp. Besök hos lillprinsens moster och kusiner, afrodans, date med Å och hennes lilla sessa och idag får vi besök av moster och kusiner. Vi ska ta en promenad i gamla stan och kika in lite i butikerna där. Kul kul! Lillprinsen älskar sina kusiner som är helt underbara mot honom. Imorgon ska vi träffa en liten bebis som är 1 månad.

Igår hade jag onsdagsmys. Tror bestämt att onsdagar har blivit min tv-kväll, först Halv åtta hos mig, sen Bonde söker frun och sist Morden på svt1. Efter middag så slog jag mig ner i soffan med Marabou Sensation Youghurt Rasperrry. Den är såå god....M hade den med sig hem igår kväll. Tack älskling!

Nu är det snart dags för dagens lunch.

Ha en bra dag!

å






Hej torsdag!

Sitter framför datorn med en kopp kaffe och lillprinsen ligger och myser i sin säng. Idag ska vi träffa A och Å och deras söta sessor för att leka, umgås och fika. Blir säkert lite jobbprat också eftersom vi arbetar tillsammans när vi inte är föräldralediga.

Igår tog vi bussen ut till M´s jobb för att överraska honom med ett besök. Då D fyller år idag kom även K och lille K dit och vi hade med oss tårta. Det var lyckat för M och D blev verkligen överraskade. 

Igår var det bara två månader kvar tills jag börjar jobba igen, HJÄLP!! Känns som att jag inte kommer ihåg någonting, men det sitter nog där bara jag kommer tillbaka till skrivbordet. Kluvna känslor det där inför att börja jobba, längtar på ett sätt men samtidigt lite vemodigt då min lilla bebis börjar bli stor.

När M kom hem igår överraskade vi honom med blommor, paket och middag. Han blev mycket glad för allting.♥

Ha en bra torsdag!

å

Hurra hurra.....

för M som fyller 35 år idag! GRATTIS älskling!


Bilden är tagen under vår underbara resa till Malaysia 2006


Kvällsmys i soffan



Då var det dags för lite kvällsmys i soffan. När M kom hem tog jag en varm dusch och tvättade håret. Sedan slog jag mig ner i soffan med en kopp te. Fastnade framför "Sommarpratarna" på svt1 och det var ett riktigt mysigt program. Missade tyvärr första halvtimmen men får se det igen på svt play. Tycker om sådana "måbra-program".

Idag har vi varit en sväng på stan och uträttat lite ärenden. Tog ca två timmar och lillprinsen sov hela tiden. Gick hem när det var dags för honom att äta lunch.

Nu ska jag fortsätta mysa i soffan.

kram
å


God morgon tisdag!


Idag blev det lite sovmorgon för oss här (dock inte för M). Har precis duschat och lillprinsen håller på att vakna. Dagens planer är en sväng på stan för att leta present till M. Men först ska vi fixa lite här hemma.

Önskar er en fin tisdag!♥

Kram!

å


Jag är en tandborste tandborste, här kommer jag....


 
Latte, bagel och tidningen Family Living på Waynes


Första tandborsten

Då var det måndag igen, det är inte klokt vad en helg går fort.

Idag har vi varit en sväng på stan. Vi började men en förmiddagsfika på Waynes Coffee där lillprinsen fick banan- och mangopuré och jag tog som vanligt en latte och en bagel. Efter det gick vi runt och strosade i affärerna för att titta efter en present till M som fyller år på onsdag. Vi hittade en liten present som lillprinsen ska ge sin pappa. Sen skulle vi ha köpt någonting mer men hittade inget speciellt så det blir en sväng på stan imorgon också. Har kikat på en sak som jag funderar på att köpa men vi får se.

Passade även på att köpa lillprinsens första tandborste.

Sen när vi kom hem ringde U och vi pratade en lång stund. Det var längesen vi pratade med varandra så det var riktigt kul. Hon är en härlig vän!

Tittade på Ullared ikväll och jag förundras över vad många onödiga prylar som inhandlas, vad de ska ha allt till. En gång på hemresa från Tyskland så åkte vi förbi Ullared för att jag var lite nyfiken på hur det var där. Fick med mig folie och plastpåsar därifrån och som enligt programmet alla tydligen köper. Faktiskt har det varit ett bra köp, kanske ska ta en tur dit i vår för att köpa lite mer.

Nu ska jag snart krypa ner i sängen och läsa min bok, Matilde av Denise Rudberg.

Ses!

å

Fars Dag♥



Idag har vi firat fars dag hos min kära syster och familj. Kusin O hade lagat thaimat som var helt underbart gott. Gratulerade lillprinsens älskade morfar med en bok, strumpor och lite lotter. Får se om vi har gett bort en miljon idag kanske.

M firades imorse på sin allra första fars dag, lite speciellt faktiskt. Vi kan fortfarande tycka att det känns overkligt att ha fått en liten guldklimp som är vårt allt, han är en underbar gåva. Han har fått sin första tand nu. Kände att det var lite vasst i hans underkäke i fredags och idag när vi tittade så hade det kommit upp en liten tand. Blir till att köpa en liten tandborste imorgon.

Hade på mig pappas gamla skinnjacka idag. Passade ju bra eftersom det var fars dag idag, hihi.

 
Pappas gamla skinnjacka, tunika Gina Tricot, kofta och halsduk HM.

Tyvärr blev det inga bilder från kalaset igår men nu fungerar kameran så i fortsättningen ska det bli lite fler bilder.

Kram kram♥

å


Kalas!



Håller på och förbereder kalaset som vi ska ha idag för M. Det blir smarriga smörgåstårtor och kanelbullar, kladdkaka med fruktsallad och grädde. Efter att lillprinsen fått sin frukostgröt satte jag igång med att baka kanelbullar. Varför bakar jag inte det oftare för det tar ju inte så lång tid och jag älskar kanelbullar. Hade köpt nya bakformar på Lagerhaus. Jättesöta med små hjärtan på.

Vår kamera har varit lite strulig så vi får se om det blir några bilder från kalaset.

kram kram♥

å

Det är dags för fredagsmyyys.......

Vad skönt med helg.

Den här helgen innebär firande. I morgon ska vi fira M som fyller år på onsdag och på söndag är det dags för M´s första fars dag (vilket han påminde mig om igår, som om jag skulle glömma något sådant). Då ska vi även fira lillprinsens morfar.  

Ska beställa smörgåstårta till i morgon från Amarant som gör supergoda sådana. De har krossade ostbågar på kanten och det är riktigt gott fast det låter lite konstigt. Mums mums......

Nu tar lillprinsen en liten nap så då ska jag passa på att ta en kopp svartvinsbärste.

Ha en skön fredag!

Kram♥

å

Se det snöar.......

Igår kom den första snön och det är även lillprinsens första snö. Synd att det inte är lite kallare ute så snön får ligga kvar.....

Vädret idag är ju inte så jättemysigt så vi kommer nog att vara inne för att fixa lite här hemma. Det behövs städas lite och sen ska jag fortsätta att inreda lillprinsens rum.

Nu hör jag att det är någon som har vaknat upp från sin förmiddagslur så nu kan jag inte skriva mer.

Hej så länge!

//å


RSS 2.0