SISTA AUGUSTI

 
Senaste numret av Mama i ett höstlikt omslag.
 
Känns ändå lite härligt med höstmodet efter sommaren.
 
Sista dagen i sista sommarmånaden!
 
Japp, då var vi här i slutet på sommaren och imorgon har vi första höstmånaden här. Märks redan idag att hösten snart är här för det vräker ner ute. Tycker faktiskt att det är riktigt mysigt med regnet som smattrar mot fönsterrutorna.
 
Passande väder att vara inne idag för vår lille gosse har ont halsen, stackarn. Så här ska det kureras idag med isglass och svart vinbärssaft. Saften har barnens kära mormor gjort av våra egna bär. Vi plockade bären för några veckor sedan den ena dagen och sen den andra dagen fick vi saften levererad av mormor och morfar, det kan man kalla snabb service. Hade själv tänkt vara en riktig husmor men ibland räcker inte tiden till så mormor ryckte in, TACK!
 
Skönt med finally friday idag, eller hur?
 
Kram
 
 
 

ALTERNATIV STRINGHYLLA

 
     
Ekeby Järpen/ Ekeby Gällö 725 kr. Bild: ikea.se
 
 
Hej onsdag!
    
En ofta återkommande kommentar från mig i inläggen är att veckorna går fort. Och än en gång måste jag säga;  - Wow redan onsdag! 
 
Här hemma har vi en liten tjej som far runt på golven i raketfart och det är dags att fixa grindar till trapporna. Hon kröp förbi imorse och vinkade hejdå mot mig innan hon satte fart mot trappen mot nedervåningen. Som tur var så var jag med och hann sätta stopp för hennes rymning. Vår lilla busgumma!
 
Så nu måste det bli en sväng till Ikea snarast och införskaffa grindar och ska då även kika på en vägghylla som skulle kunna passa i vardagsrummet.  Vi gillar stringhyllor och denna hylla kan vara ett alternativ till stringhylla. Det är absolut inget som står på inköpslistan just nu men kul ändå att se på olika sorters vägghyllor.
 
Ha en fin onsdag!
 
Kram
 

EN HELHELG

 
Här åker vår lille bilkille iväg i en lastbil med en grävskopa på släpet. Kolla minen, helt
överlycklig att få köra en bil alldeles själv.
 
Äventyrsbanan måste man ju också testa, gäller att vara fokuserad när man ska hålla
balansen.
 
En stark kille som orkar hänga i ringarna.
 
Tittut!
 
Oj, vad kul det var!
 
Lillgumman blev trött av att titta på alla spännande bilar och tog sig en liten nap.
 
Mamma och pappa fick biljetter till Mikael Wiehe-konserten av min syster och mig. Har
själv inte lyssnat på honom så mycket men så bra konserten var med många fina låtar. 
 
En liten gymnast på bommen.
 
Vilken helg vi har haft!
 
Helgen som passerat har varit hektisk men härlig. Det roliga började i fredags kväll då var vi på middag hemma hos fina vänner. Vi åt god mat och drack rosa bubbel, så trevligt! Lördagen tillbringades på Lådbilslandet i Nykvarn och direkt vi kom hem därifrån var det dags för mig att gå på Mikael Wiehe-konsert på Jazzens museum i Strömsholm tillsammans med mamma, pappa, moster, syster och min äldsta systerson. På söndagen var vi i Vilstahallen då lilleman skulle prova på gymnastik, han var så duktig att göra alla saker och följa instruktioner. Stolta vi blev M och jag.
 
En helg med full fart helt enkelt men så så underbart trevlig. 
 
Nu är lilleman på förskolan och innan det är dags att hämta honom ska jag ägna mig åt lite hemmafix och ringa lite viktiga samtal. 
 
Hoppas ni alla haft en fin helg och att ni fått en bra start på veckan!
 
Kram
 
 
 

IKEAKATALOGEN 2013

 
Varje sommar ser jag fram emot att denna katalog ska landa i vår brevlåda.
 
Yes, nu är den äntligen här!
 
Denna efterlängtade katalog damp ner i vår brevlåda för några dagar sedan. Har inte tittat i den än för jag väntar på rätt tillfälle där jag i lugn och ro kan avnjuta nyheterna från Ikea och få inredningsinspiration. Just nu letar jag inspiration för arbetsrum och kategorin "ordning & reda". 
 
Tänk att det redan är fredag, otroligt vad veckorna går fort. 
 
Ha en happy friday!
 
Kram
 
 
 

SKOLDAGS

 
Spännande att börja förskolan igen och träffa alla kompisar (kortet är inte från idag så
det är inte skolgården i bakgrunden ;-))
 
Då var vardagen här igen!
 
Idag har vår lille kille börjat förskolan igen och idag blev det cykel dit. Han har alltid varit duktig på att cykla och började redan i tidig ålder att trampa på bra, både på BobbyCar och trehjuling. Så cykelturen imorse gick alla tiders. Mammas lille kille börjar bli stor!
 
Här hemma är det tyst och stilla då Märta sover gott ute på altanen. Passar på att ta mig en latte innan det är dags att ta reda på röran här hemma.
 
Förresten, vad kul det var att återse "Dallas" igår.
 
Kram
 
 
 

MÄLAREN RUNT

 
Bästa utsikten hade lilleman som satt på biltaket (dock under uppsikt av pappa förstås).
 
Lillasyster sov gott inne i bilen.
 
Mormor bjöd på nybakad mazarinkaka.
 
Gäller att se lite cool ut när motorcyklarna kör förbi.
 
Tur att man har med sig lite bilar att köra med när det blir långtråkigt.
 
Eftersom lilltösen sov länge och lilleman ville hänga med sin älskade morfar och pappa
kunde jag sitta ner och bara vara. Lite prat med mamma och så kikade vi i några inredningsmagasin.
 
Hallå lördag!
 
Då var det dags för ledigt i två dagar, ljuvligt!  
 
Idag har vi och mina föräldrar varit och tittat på alla motorcyklar som kört "Mälaren Runt". Med en son som gillar alla slags motorfordon tyckte han att det skulle bli så kul och spännande så. Under tiden vi tittade när de körde förbi hade vi fika-picknick.
 
Ikväll blir det "Pluras kök" på trean. Med tanke på vädret blir det nog ingen myskväll på altanen. Visserligen har vi tak på altanen men känns tyvärr lite småkyligt ute. Är det hösten som är på väg kanske?
 
Ha en fin lördag!
 
Kram
 
 

SISTA DAGEN PÅ SOMMARLOVET

 
En morgonbild på oss!
 
Hej igen!
 
Som ni säkert har märkt har bloggen haft semesterstängt ett tag. Jag har helt enkelt njutit av våra lediga dagar och inte prioriterat bloggen. Nu är snart vardagen tillbaka och bloggen med den.
 
Idag är det sista dagen på sommarlovet och vi njuter för fullt. Lilleman har varit ledig från förskolan i åtta sköna veckor men på tisdag är det dags för förskolan igen. 
 
Hoppas ni alla haft en fin sommar!
 
Hej så länge och kram!
 
 

RSS 2.0