Midsommar



 
Emma och lillprinsen dansar runt midsommarstången



Lillprinsen på promenad på Djurgården med moster


Läskande med cider och jordgubbar

Då har 2010 års midsommarhelg tagit slut och vilken underbar midsommar det har varit. Solen har strålat och det har varit varmt, skönt skönt! Midsommarafton firade vi med ett besök på Djurgården och fika i gröngräset. Vi gratulerade även Denise som fyllde 17 år i onsdags. Efter fikat åkte vi alla hem till Denise för att fortsätta firandet av henne och midsommarafton. Vi grillade, spelade kubb, pratade och hade det allmänt trevligt och mysigt.

Lördagen blev lugn med lite hemmamys och en sväng till lekparken. På kvällen hade vi filmkväll med lillprinsens faster Thilde. I går åkte vi och Thilde till Kolbäck för att hälsa på M´s mormor och morfar. Vi blev bjudna på god mat och umgicks i deras underbart fina och stora trädgård. Lillprinsen tyckte att det fanns mycket kul att upptäcka i deras trädgård så han var sysselsatt hela dagen.

Nu sover lillprinsen och jag har precis ätit lunch, en god tonfisksallad blev det idag. Vi har även hunnit med en powerwalk i morse, så underbart skönt. Nu ska jag ta tag i lite tvätt som har samlats på hög. Ingen lust precis men ack så nödvändigt men först ska jag ta och hälsa på hos er andra. Har inte gjort det på ett tag så jag har nog lite att ta igen.

I kväll är det bio-kväll med syster yster, ska se nya Beck-Levande begravd.

Hoppas alla har haft en bra midsommarhelg!

Kram

BVC-besök


Lillprinsen bara älskar leksaksspisen på BVC


Här har han lånat kusin Emmas väska

Nu tror jag bestämt att sommaren är här och det verkar som det blir fint väder på midsommarafton. Ska inviga min nya klänning från Lindex på midsommarafton (har inte fotat den än så bild kommer). Den är lång så om det blir lite svalare och regn kan jag nog ha den ändå. På tal om klänning så måste jag börja fundera på vilken jag ska ha nästa helg på bröllopet. Kort, lång, grå, rosa?

I dag har vi varit på BVC då lillprinsen skulle mäta och väga sig, nu väger han ca 11 kg och är 78,5 cm lång. Vår stora kille! Lillprinsens kusiner och moster följde även med och det tyckte han var kul. Sen blev det lunch hemma hos oss.

I morgon ska vi eventuellt träffa lillprinsens lillkusin. Har inte sett honom sedan han var två veckor gammal så jag hoppas de kommer hit till stan och hälsar på.

Jag har lyssnat på Lisa Nilssons framförande av Kents låt Utan dina andetag nästan hela dagen och den är underbart bra. När man tittar på klippet från Festföreställningen från Konserthuset så blir jag verkligen berörd, Victoria och Daniel ser så lyckliga ut och tagna av stunden när Lisa Nilsson sjunger. Måste nog lyssna på den en gång till innan det är dags att krypa ner i sängen.

Kram och gonatt!


Sagobröllop


Prinsen och hans prinsessa, ett vackert brudpar


En skål för prinsen och prinsessan


Självklart blev det bröllopspraliner när jag följde bröllopet på tv

 
Lillprinsen i sin prinsbody dagen till ära. Lillprinsen och jag myser i soffan
hos hans farmor

Åh, vilket sagobröllop det var igår och vad fina brudparet var. ♥ Det riktigt strålade om dem och de såg så lyckliga ut tillsammans. Det är en riktig saga som vi har fått uppleva här i Sverige när Daniel blev Prins Daniel igår. Bröllopet var så vackert och så rörande, mina ögon tårades många många gånger.

Vi var hos lilllprinsens kära farmor igår och vi grillade och fikade gott. Mysigt mysigt!

Har tvn på i bakgrunden just nu och det är sammandrag av bröllopet och nu håller prins Daniel sitt tal till sin nyblivna hustru och än en gång tåras mina ögon.....

Jag älskar verkligen bröllop och snart är det dags för M och mig att få gå på bröllop då en vän till mig gifter sig om två veckor. Ska bli så kul att få vara med på deras stora dag och de kommer att vara så fina. Bröllop är härliga att få uppleva då alla är så glada och finns det något finare att fira än kärleken.♥

Kramar å♥




Kronprinsessbröllop♥

I dag har så dagen kommit som är årets händelse, Kronprinsessbröllopet! Jag ska följa bröllopet på tv och det ska bli så kul att få se alla fina klänningar och frisyrer och framförallt spännande att se Kronprinsessans bröllopsklänning.

Jag kommer ihåg när den stora nyheten kom att Victoria och Daniel hade förlovat sig, vi satt nämnligen på BB och lillprinsen var bara någon dag gammal. Så den dagen kommer för alltid att finnas kvar i mig som ett kärt minne.

Ha en kär "bröllopsdag"!

kram♥


SATC 2


Jag och min kära syster Lena

Äntligen har jag sett Sex and the City 2. Jag och systra min hade en mysig bio-kväll här i veckan och vi gillade filmen. Efteråt gick jag som i ett litet lyckorus för filmen var en riktig "må bra-film". Förväntningarna var inte så höga efter de dåliga recensionerna men så fel jag hade. Filmen har ju allt som man kan önska sig i en bra film, kärlek, relationer, musik, familj, skratt, tårar etc. Det var några scener som fick mig att nästan tappa andan, t.ex. när Carrie möter Aidan i Abu Dabi och när Mr Big hämtar Carrie utanför hennes gamla lägenhet och tar med henne på en överraskningsdate. Sedan gillar jag scenen med Miranda och Charlotte när de pratar om sina barn och "sippar" på sina drinkar. När Charlotte går in i skafferiet och gråter blev jag lite känslosam och en liten tår trillade på min kind för jag kände verkligen den där hopplösheten och tröttheten man kan känna ibland som småbarnsmamma. Filmen gav mig en känsla av att vi ska vara rädda om vardagen och våra nära och kära och att kärleken kan finnas i det lilla som att sitta i soffan och bara vara. 

Idag har vi en hemmadag för lillprinsen är snorig och jag känner mig så trött. Vet inte om jag börjar bli lite sjuk igen, såå tråkigt.

Nu plingade det på dörren och vilka står där ute om inte lillprinsens mormor och morfar med lite fika, kul!

Ha en trevlig helg alla! Förresten är det fler än jag som är bjudna på bröllop imorn? ;)

Kram♥

Lillprinsens dopdag♥


Dagen i Parken Zoo började med en latte från McDonalds


Åh, vad han gillar sin moster som är så gullig mot honom


En alldeles egen glassbägare som han inte orkade äta upp men det gjorde inget för det gjorde hans mamma åt honom, hi hi


Lillprinsen fick även ta lite lotter och vann en frisbee


Jag, kusin Emma, lillprinsen och moster Lena


Lillprinsen fick en present på sin dopdag av sina kära kusiner

I går var det lillprinsens dopdag och den firade vi med ett besök i Parken Zoo. Till lillprinsens glädje följde även hans älskade och supersnälla moster Lena med. Vi hade en superfin dag och gick runt och tittade på alla djuren och hade det mysigt. Självklart ska man köpa glass när man är i djurparken och lillprinsen fick en alldeles egen stor glassbägare med massa mjukglass i av sin moster. I sin roll som lillprinsens ena gudmor/fadder fick hon i uppdrag av prästen att ge lillprinsen godis på hans dopdag och det uppdraget utförde hon galant. Han var så nöjd så när han förstod att den stora bägaren var hans och bara hans.

Lillprinsen fick även åka karusell för första gången. Tillsammans med sin älskade pappa åkte han Djungeltåget och det tyckte lillprinsen var kul, iallafall ett varv för när tåget fortsatte ett varv till så tyckte han nog att det räckte. Han blev inte ledsen men lite gnäll blev det enligt hans pappa när tåget fortsatte. Lilla gubben..........

Lillprinsens kusin Emma var också i Parken Zoo på kalas så när kalaset var färdigt mötte hon oss och då åkte hon och jag en karusell och den var faktiskt lite läskig tyckte jag (inte Emma). Det var Fritt fall för barn och tjohej vad det kittlade i magen. När man står på marken så ser det inte ut att vara så högt men när man väl sitter där så kommer verkligen krypande. 

Dagen avslutades med grillat och fika hemma hos moster Lena med familj. Lillprinsens mormor och morfar var också där och de hade med sig färska svenska jordgubbar som avnjöts med maränger och grädde, mmm.............

Tänk att det var ett år sedan lillprinsen döptes.

Önskar alla en fin start på veckan!

Kram


I väntans tider-Po.P



Äntligen en ny och större PO.P-butik i stan

I morgon slår äntligen portarna upp till Polarn o Pyrets nya butik här i stan och jag har väntat på denna dag. Ikväll är det VIP-kväll och jag skulle gärna vara där men jag orkar inte helt enkelt. Som PO.P+ medlem hade jag 20 procent på valfri vara och var sugen på en grå-och vitrandig t-shirt till lillprinsen men den får införskaffas en annan gång. Känner mig inte helt ok än och idag har vi varit på stan och fixat presenter till kalasen vi ska på denna vecka så nu är jag lite trött. Lillprinsen fick för sig att det var morgon redan vid kl fyra imorse så natten till idag var rätt så kort känns det som. Han somnade iallafall om efter ett tag och M var gullig som lät mig sova och tog hand om lillprinsen, tack min darling!

Nu väntar stryktvätten på mig, tjoho.......

Kram

Mysig helg


Här överraskar vi Emma och lillprinsen blev så glad att se sin kära kusin


Här på den gamla teatern såg jag min första konsert när jag var liten, Boppers!


Fick glasspengar av mormor o morfar och lillprinsen är helt slut efter ParkenZoo-besöket


Lillprinsens kära och mysiga faster Thilde


Min darling gömmer sig, den sötnosen   Mina favoriter på Waynes, bagel och latte

Helgen som har gått har varit en mysig och effektiv helg. I fredags fyllde lillprinsens kusin Emma år och då var det pool-party. Inget dopp för lillprinsen och mig dock, jag tyckte det var lite för kallt ännu i vattnet (vilken badkruka jag är va). Skoldagen skulle Emma tillbringa i Parken Zoo med sin klass och då beslutade jag att lillprinsen och jag skulle överraska henne där med ett besök. Gissa om hon blev glatt överraskad! Vi hade matsäck med oss och det blev en liten picknick i gröngräset. Lillprinsen har insett att det finns så mycket att upptäcka nu när han kan gå så vi tillbringade bara en kort stund på picknickfilten. Vi som hade goda plättar med oss och allt men fick i mig lite ändå för Emma och lillprinsens kära moster var ju med. Efter Parken Zoo-besöket styrde vi bilen mot Emmas kalas. Blev dock inga bilder från kalaset för som sagt så vill ju lillprinsen inte sitta still utan istället fara runt i trädgården och jag hann inte med helt enkelt. Puh........

I lördags var det äntligen dags för att ta tag i balkongstädningen och det blev en tur till tippen med lite saker. Nu saknas det bara lite blommor och ett nytt balkongbord. Det vi har börjar bli lite slitet och är sugen på ett vitt, får se om det går att måla om det vi har för jag gillar stilen på det. Vi hann även med en skön paus i städningen då lillprinsens faster Thilde ringde och frågade om vi ville med på en fika i solen och en fika med trevligt sällskap kunde vi givetvis inte tacka nej till. Tack Thilde för en mysig stund!

I söndags var vi på 75-årskalas och där blev vi bjudna på så mycket gott. God mat, dryck, efterrätt och tårta, mums mums. Tur att jag tog en långpromenad med barnvagnen till kalaset med tanke på allt jag åt.

Här är allt bara bra förutom att jag har lite halsont och känner mig febrig så dagens planer blev inställda men förhoppningsvis är det bättre i morgon. Vi har bara tagit det lugnt idag och jag har kurerat mig med te och halstabletter. Dessutom så kunde jag sova en och en halv timma idag när lillprinsen sov, så skönt och välbehövligt. 

Må så gott!

Kram!


Grattis kusin Emma!



I dag fyller lillprinsens kära kusin Emma 7 år. Hurra hurra hurra!!! Grattis världens bästa Emma!!! 
Så i dag ska vi på kalas, kul kul! Lillprinsen fick en sån fin party-inbjudan igår med posten. Tack Emma för inbjudan!

Kram!

Sommartider hej hej!


Solkräm med hög solskyddsfaktor för lillprinsen


Ett dopp i poolen lockade men det var lite för kallt i vattnet


I de här fina möblerna från BRUKA DESIGN satt vi och fikade i solen

Åh, vilken härlig dag i solen vi har haft idag! Lillprinsen och jag tog bussen ut till hans kära kusiner och moster tidigt imorse och vi har varit där hela dagen och bara njutit av solen och värmen. Vi har ätit glass, bullar och druckit saft och kaffe, promenerat och lekt. Liksom igår så har vi haft en underbar och mysig dag. Lillprinsen slocknade direkt efter vällingen nu ikväll och nu sussar han så gott i sin säng. Det tar på krafterna att leka med sina snälla och roliga kusiner.

I dag har jag även införskaffat solkräm till lillprinsen. Han ska visserligen inte vara i direkt solljus men emellanåt är det oundvikligt att få solens strålar på sig och då tycker jag det känns bättre att smörja in lite solkräm även om man inte vet om det är hälsosamt det heller. Det bästa trots allt är ändå att vistas i skuggan så vi ska försöka med det i första hand. 

Tänk att det redan är fredag imorn, vad härligt med helg snart. På lördag är planerna att försöka fixa iordning balkongen för nu äntligen är det så fint väder med fina kvällar och det är underbart att sitta på balkongen då. Jag har varit på väg att fixa den många gånger men det är lite svårt att göra det när jag är själv med lillprinsen om vardagarna. Jag vill inte att han ska vara med ute när jag fixar och de gånger jag har tänkt göra det när han sover så har han vaknat precis när jag ska sätta igång så det är inte så lätt att få till det alla gånger. Sen har vi haft fullbokat några helger med massa roliga saker som bröllop, konfirmation, kalas och möhippor så då har möjligheterna att göra det på helgerna inte heller funnits. Men på lördag så kanske........

Jag har precis varit inne och kollat vädret på smhi.se och det verkar bli sol imorgon också, Härligt!

Kram!

å

Sommar



Lillprinsen och jag delade på en glass på vägen hem till mormor och morfar


En liten mc-kille

Vilket härligt väder det har varit idag, äntligen är sommaren här. Sköönt!

Har nästan precis kommit hem och vi har varit iväg hela dagen, så nu blir det ett kort inlägg sen ska jag nog lägga mig och läsa för jag är trött efter dagens aktiviteter. Först har vi varit förbi en sväng på jobbet och efter lunch på stan så gick lillprinsen och jag en barnvagnspromenad till Tuna Park för att möta hans kära mormor. Där blev det inköp av sommarkläder till lillprinsen och presenter till kusin Emma som fyller år på fredag. Vi hann även med en fika på Waynes Coffee. När vi hade shoppat färdigt följde vi med mormor hem där vi blev bjudna på mat, till efterrätt blev det jordgubbar och grädde och det om något är väl sommar. När vi kom fram så stod lillprinsens käre morfar i garaget och lillprinsen fick hjälpa till att meka lite med en motorcykel och det gillade han stort. Brås nog både på sin käre far och morfar kan man tänka.♥

Så vi har haft en helmysig dag i sommarvärmen och håller tummarna för att det fina sommarvädret håller i sig. 

Hoppas ni också har haft en bra sommardag!

Soliga Kramar!

RSS 2.0