Nyårsafton!



Då var det årets sista dag och här är förberedelserna för nyårsfirandet i full gång så jag gör bara ett kort inlägg för att önska er alla en trevlig nyårsafton.♥

Kramar
å

Hej mitt vinterland...........


Vår utsikt från sovrummet

Brrr, vad kallt det har varit idag. Termometern visade -15 grader så idag när lillprinsen och jag gick ut så var det varma kläder som gällde. Han mår bättre än igår så då tyckte jag att vi kunde ta oss ner på stan en sväng. Vi skulle bl.a byta en julklapp som blev ett dubbelköp. På väg ner på stan så gick vi över gamla stan för jag ville kika i skyltfönstrena hos Elin Maria, det finns så mycket fint inne i den butiken. När vi kom fram dit så såg vi att lillprinsens farmors bil stod utanför butiken. Kikade då in genom skyltfönstret och därinne stod farmor och faster Thilde och kikade på kläder. = ) När de såg oss så kom de ut och så gick vi till Waynes och tog en fika. Trevligt!

Nu sover lillprinsen och M och jag sitter framför tvn och tittar på Morden i Midsomer, ett av mina favoritprogram. Känns lite märkligt att titta på det programmet då det alltid brukar gå på sommaren. Fast M tittar inte speciellt mycket då han har införskaffat sig en ny telefon som han nu sitter och fixar med.

Jag sitter även och kollar lite på recept till nyårsmiddagen. Blir nog någon god sallad till förrätt och till varmrätt potatisklyftor och ugnsrostade rotfrukter med ev oxfilé och god sås. Är även sugen på lax så vi får se vad det blir. Nyårsafton ska vi fira här hemma och  faster Thilde kommer hit, det ska bli trevligt.

Ha en trevlig kväll!

Kram
å

Vill ha..........

Bilder lånade från personligalmanacka.se

Åh, vad jag gillar dessa almanackor från http://www.personligalmanacka.se. Går att få i alla möjliga kombinationer så det är nästan svårt att välja. Mina favoritfärger är vit, brun och rosa. Ska nog skicka iväg en beställning de närmaste dagarna för snart är det ju nytt år.

Här är det lugnt idag. Lillprinsen har blivit förkyld igen så idag är vi hemma, planerna var egentligen en sväng på stan men han måste ta det lugnt så ha piggar på sig stackarn. Nu sover han och jag ska passa på att ta en kaffe.

Kram
å

Hej söndag

God morgon alla!
Mina prinsar ligger och sover. Lillprinsen blev lite trött efter frukostgröten så han fick hoppa ner i sängen hos sin pappa och mysa lite, det tog inte lång tid innan ögonlocken for ner. Så nu sitter jag här för mig själv i vardagsrummet med tända ljus, kaffe och DN, mysigt..........
Önskar er en bra söndag!
Kram
å

När juldagsmorgon glimmar


Nu sitter vi och äter frukost, sovmorgon idag igen. Vaknade av att lillprinsen klappade mig på armen vid halv tio. Julaftonen var jättemysig med god mat, många julklappar och trevligt sällskap. Vi fick så mycket fint av alla och lillprinsen tyckte det var kul att träffa tomten. Tack så mycket tomten!!!

Idag ska vi till lillprinsens Farmor och fira jul. Undrar om tomten kommer dit idag också............
Ha en mysig juldag!
Kram
å

God Jul igen

 
Dagens outfit                                           Julklappen i julstrumpan
 
Gott med gröt...........................................och latte med muffins

Här har vi haft lite sovmorgon, sov till halv nio. Skönt! Lillprinsen har fått gröt och sedan var det dags att titta i julstrumpan. Fick en telefon där det kommer ljud när man trycker på knapparna. Man kan även spela in ett eget ljud så M och jag gjorde en hälsning från mamma och pappa till honom. Fast det han tyckte var roligast var linsskyddet på videokameran

Julklappsshoppingen gick bra igår, fick tag på allt vi skulle ha. När M kom från jobbet tog vi en fika på espressohouse och lillprinsen fick lite gröt. Sedan bar det av till Ica Maxi för inköp av lite matvaror, var inte så mycket människor där så det gick smidigt.

Nu ska vi fixa köttbullarna och slå in de sista julklapparna, orkade inte helt enkelt slå in alla igår. Lillprinsen ska få ett julbad så han blir fin inför julfirande hos sina älskade kusiner. Måste ju även vara fin när han ska träffa tomten.♥

Önskar er alla en riktigt GOD JUL!

å

God Jul

Då var det julafton. Sitter och slår in julklappar och har ätit smörgås med julskinka och druckit julmust. Mysigt mysigt........
Smög in till lillprinsen för en stund sedan och stoppade ner en julklapp i julstrumpan, han sov så sött så. Han ville inte sova på eftermiddagen så han somnade nästan direkt när M lade ner honom i hans säng efter vällingen ikväll. Tänk att han ska få träffa jultomten för allra första gången i morgon.♥
God natt på er alla och sov så gott!
å

Dan före dopparedan

I morgon är det julafton, kul kul kul............

I dag ska vi ner på stan och köpa lite julklappar. Lillprinsen sover nu, han laddar batterierna inför stan. När han vaknar blir det lunch och så ska vi bege oss neråt stan. Skönt att det inte är så kallt ute idag, -2,4 grader enligt termometern på balkongen. Innan stan ska vi gå förbi Hydrotrim för att betala fortsättningskursen i babysim. Vi ska gå tio veckor till för det är så kul och nyttigt. Sedan ska vi gå förbi Barnens Hus för inköp av en liten julklapp till lillprinsen, han måste ju få en liten klapp i julstrumpan som han har fått av sin älskade mormor och älskade morfar.

Jag känner mig rätt så lugn inför julklappsjakten för vi ska inte köpa så mycket i år som vi brukar. Visserligen säger vi det varje år men nu stämmer det. Julen ska ju vara fridfull och en glädjens tid så stress passar inte in. Det är inte klokt vad en del människor stressar och sätter press på sig själva för att man ska vara så duktig och fixa inför julen. Jag tror faktiskt att julen blir lika trevlig om man inte har lagt in sillen själv eller har lite dammråttor i hörnen. Eller hur?

Nu tror jag att det är någon som håller på att vakna......

Ha en bra dag!♥

Kram
å

Paus i julstöket

Fika med kaffe, pepparkakor och apelsin

Tar en välbehövlig paus i julstöket. Gott med en kaffe, apelsin och pepparkakor. Pepparkakorna har lillprinsens kära Farmor bakat och de är sååå goda. Har inte hunnit så mycket men är på god väg i alla fall. Det är verkligen inte så lätt att städa samtidigt som man har en liten kille som är så nyfiken och vill vara med och dammsuga (undrar om det håller i sig när han blir tonåring). ; ) Fast jag ska inte klaga för jag hinner ju göra ett inlägg, ha ha...men som jag skrev så är det paus nu.
Nej nu ska jag nog fortsätta med städningen, ska spela lite julskivor så det blir lite julstämning här. Fast det är det ju redan för det är så himla fint ute, rena vinterlandskapet utanför köksfönstret.
Hej så länge!
å

God morgon tisdag

Nu är det frukost här för oss sen ska dammvippan, dammsugaren och skurhinken fram för här ska det julstädas. Tänk att det bara är två dagar kvar tills julafton.
Hörs senare!
Kram
å

Hej måndag!

Nu på morgonen har vi varit på babysim. Brukar gå lördagar men för att vi skulle hinna gå klart kursen innan jul så hade vi sista gången idag. M jobbar ju så lillprinsen och jag fick gå själva så det var lite tråkigt men det var kul ändå. De små fick testa flytvästar, de fick dyka i från kanten för att sen vända över på rygg och ligga och flyta. Det tyckte lillprinsen var skönt och jag drog runt honom i vattnet. Sen hann han även med ett dyk som var hur bra som helst, han kom riktigt långt under vattnet och kom mot mig. Blir faktiskt lite stolt över min käre son. Inte bara att han är så duktig utan även för att han tycker att det är så kul och trivs i vattnet.

Nu sover han och jag ska fixa lite härhemma. Sen efter lunch ungefär ska vi eventuellt bege oss till Tuna Park för att reka lite julklappar. Ska även titta på en klänning åt mig själv.

Ha en bra start på veckan!

Kram♥
å

Äntligen vinter

  
 

 
Vad härligt det snöar ute, riktigt fina snöflingor som singlar ner. Mysigt mysigt. Sitter med en kopp kaffe och lillprinsen sover sött i sin säng.....eller inte för nu står han upp i sängen och tittar på mig så då får det bli ett kort inlägg för nu är det dags för lunch.

I helgen har vi firat lucia. Kusin E var jättesöt lucia och lillprinsen stjärngosse. I lördags var vi en sväng på stan och tog en god fika på Espressohouse. Lillprinsen tyckte det var jättekul attt leka tittut under bordet.

Mysig helg med andra ord.♥

Kram
å

 

Fredagskväll

 

  

I dag gick vi en härlig promenad i det småkalla vädret. Först blev det en sväng till återvinningen med en kasse sedan gick vi utefter eskilstunån bort till Vilsta. Vid Strömstigen matade vi änderna, de var riktigt hungriga och de nästan jagade oss så fort påsen prasslade. När vi kom fram till Vilsta så gick vi fram till hästarna och hälsade på. Det är så roligt nu när lillprinsen börjar bli lite större och är med på ett helt annat sätt. Han tittar fascinerat på djuren och man märker att han tycker att det är kul och spännande.

När vi kom hem åt vi spaghetti och köttfärssås sedan blev lillprinsen trött och sov i nästan två timmar.

På eftermiddagen tog vi en sväng ner på stan för att kolla lite i affärerna. Hann med en fika på Waynes med lillprinsens älskade faster Thilde som gav lillprinsen gröt och då passade jag på att dricka en latte och äta en smarrig saffransmuffins.

I kväll är det Idolfinal och jag har inte bestämnt mig för om jag ska titta på det eller på På spåret. Har alltid gillat På spåret men tyckte inte att det var så bra förra fredagen med nya programledare, men det kanske blir bättre ikväll. Gillar ju Luuk och Lindström annars. Det är väl att man är så van med Oldsberg som programledare och han var ju det i flera år så det tar nog ett tag innan man vänjer sig med andra. Kommer ihåg när det var final i På spåret i våras. Då hade värkarna satt igång och vi var hemma från förlossningen för att vänta och vänta. Därför kommer jag alltid att komma ihåg sista programmet med Oldsberg.♥

Nu börjar det!

Ha en trevlig kväll!

å


Då var det dags för fredagsmyyys

Ja, äntligen fredag. Skööönt! Även om jag är föräldraledig så får jag ändå den där härliga känslan av att det är fredag. Det är så mysigt att veta att M är ledig (förhoppningsvis) i två hela dagar. I morgon är det babysim men det hoppar vi nog över då lillprinsen har varit förkyld.
Jag har precis ätit frukost och lillprinsen sover fortfarande. Efter att han har fått sin frukostgröt så ska vi gå ut en sväng, bl.a. blir det en tur till återvinningen och affären.
Ha en riktigt mysig fredag alla!
å♥

Saker man kan göra när man är sjuk...

Hjälpa mamma att julpynta............
läsa böcker.............................................se på tv

Idag mår lillprinsen bättre men är fortfarande lite snorig. Vi tog en promenad på förmiddagen för att få lite frisk luft, SKÖNT! Har precis ätit lunch, gräddstuvad pyttipanna och till efterrätt rivet päron som lillprinsen älskar. Nu ska vi bara ta det lugnt och mysa lite.
Kram
å

Latte och bulle från Sylvia

M kom precis hem från jobbet och med sig hade varsin latte och bulle från kafé Sylvia här på söder. Gulligt! Så nu sitter vi framför förkväll och myser♥......
å

God morgon onsdag

Här har vi sovit lite på morgonen, jag har precis klivit upp men lillprinsen sover fortfarande. Han har sovit lite ryckigt i natt, så fort jag har rört på mig har han vaknat. Tror ingen av oss har sovit bra och vi tycker synd om M som var tvungen att gå upp tidigt. Lillprinsen somnade tidigt igår kväll och vi kunde lägga honom i hans säng men vaknade efter ca två timmar och ville upp till oss. Sen när vi alla skulle gå och lägga oss fick han ett ryck och blev jättepigg. Trots snorig näsa och hängiga ögon så ville ha busa lite. Han satt mellan oss i sängen och var sååå söt. Efter stund blev han dock trött och somnade.
Lillprinsen tackar för era gulliga kommentarer, det värmer.♥
Kramar
å

Sjukstuga

I natt blev lillprinsen riktigt förkyld, febrig och så snorig. Han sov på mitt bröst hela natten och det verkar som han vill fortsätta med det idag så vi får nog tillbringa dagen i soffan. Tycker så synd om min lille prins.
Kram
å

Ny vecka

Då var det ny vecka igen, som vanligt går helgerna sååå fort. M var tvungen att arbeta lite igår så jag hann inte fixa och julpynta allt som var tänkt så det får jag göra idag istället. Idag får det bli en fixardag helt enkelt. Tvättmaskinen är redan igång och nu ska jag ringa några viktiga samtal. Lillprinsen står och plockar med dvd´n samtidigt som han håller i sin Bobbycar. Han står så stadig nuförtiden men han måste fortfarande hålla i sig i någonting. Nu ska han snart sova sin förmiddagslur och då ska jag passa på att fixa lite här i lägenheten.
Önskar er alla en bra start på veckan.♥
å

Sköna söndag

I dag har vi haft en skön söndag. Började med en skön sovmorgon för oss alla och frukost med DN. Har även fixat  lite här hemma, äntligen har julstjärnorna kommit upp i fönstrerna. Visste inte var jag hade lagt dem men hittade de direkt i julkartongerna. Så nu lyser det mysigt i vardagsrummet. I dag har vi även tagit en ngpromenad och gick förbi nya Willys i stan för att handla lite. När vi kom ut från affären var vi så hungriga så vi köpte varsin kokt korv med mos och räksallad. Självklart blev det en Pucko till som dryck. Smakade riktigt gott.
Nu ligger jag i soffan och bloggar och dricker julmust. Ska ta och titta på en film på trean som verkar bra.
Kram kram
å

God morgon söndag

Här har vi haft sovmorgon och har precis vaknat. Ska göra i ordning frukost till oss alla. Skönt med frukost på söndagar för då vi sitter lite längre och så har vi även DN på söndagar.
Kramar
å

Lördagsmys


Johan Falk 5, popcorn och dumlekola

I kväll ska vi mysa med film, popcorn och dumlekola. Förhoppningsvis somnar jag inte framför filmen då jag har druckit mycket kaffe idag och känner mig pigg. Har lite disk att ta reda på så det kanske är en smart idé att ta tag i den först så blir jag ju ännu piggare, eller inte....
Lillprinsen ska få välling nu sen kanske John Blund kommer och hälsar på.
Kram kram
å

Välkommen helg

Snart dags för babysim och idag ska faster T följa med och bada med lillprinsen. Det tycker han ska bli skoj. Sen blir det besök hos lillprinsens farmor. Kul!

Ha en mysig helg!

å

God morgon fredag

Äntligen fredag, sköönt. Gick upp när M åkte till jobbet och har precis duschat. Nu är det dags för frukost. Lillprinsen sover fortfarande. Idag blir det babysång och sen en sväng på stan.

Igår var det tre veckor kvar till julafton...

Ha en skön fredag!

å


Minusgrader

 
Härlig vintermorgon                                 Vår nya elljusstake

Härligt med minusgrader..äntligen är vintern här. Idag ska vi ta en promenad i det kalla friska vädret, bäst att ta på sig dunjackan och stoppa ner lillprinsen ordentligt  i vagnen. Har precis dammsugit hela lägenheten och snart dags för städning av toaletten. Skönt att ha det gjort innan helgen.

I kväll ska jag träffa några från jobbet och ha glöggmys. Då man inte har arbetat på ett tag nu så blir det kul att träffa dem och få lite uppdateringar och höra hur de mår.

Lillprinsen står i sängen och..........har tagit av sig byxorna!!! Har dragit upp värmen i lägenheten nu när det är så kallt ute men så varmt inne är det nog inte. Skrutten!♥

Kram
å


Första advent

Då har det blivit första advent...ja visserligen i söndags men gör inlägg först idag. Julbordet i fredags kväll var helt underbart gott. Lillprinsens moster och mormor var barnvakt så vi fick sitta och äta i lugn och ro. Tackar tackar det var sååå skööönt. Åt mycket av det kalla d.v.s. sill, lax, lamm, räkor, skinka m.m. När det var dags för de varma rätterna var jag helt mätt men lite lutfisk, köttbullar och revbensspjäll blev det ändå. Självklart orkade jag lite av godisbordet också.

I helgen var det dags för den årliga julmarkanden i Rademachersmedjorna, mysigt mysigt. Trots dåligt väder fick man lite julkänsla.

Ha en bra onsdag!

å♥

 
Mysigt välkomnande och paket av jultomten


 
Julmarknad i Rademachersmedjorna

RSS 2.0