Valborg


Har beställt nya glasögon och nu har äntligen paketet kommit

Då är det valborgsmässoafton och vädret ser ut att vara som det brukar denna dag.

I dag nu på förmiddagen ska jag äntligen på behandling på Gamla Stans Spa & Salong. Blir ingen ansiktsbehandling denna gång utan jag ska få en bodyscrub, rogivande bad och massage med varma stenar. Härligt! Har presentkort som jag ska utnyttja och jag har längtat så till denna dag. Lillprinsens älskade moster och mormor kommer och är barnvakt så det kommer han att gilla.

Dagarna som gått sen sist har varit bra. Vi har haft en mysig dag i onsdags med supertrevliga M och hennes lille söte son. De gratulerade lillprinsen till hans ett år med en söt giraff från Brio. Tackar tackar! Igår var vi först på Stadsbiblioteket och sångstund med gamla svenska klassiska rim och ramsor. Sedan blev det ett besök på BVC för en kontroll av lillprinsens längd och vikt och det såg bra ut. Nu har han blivit så stor så nu kan han inte ligga på vägen längre utan fick sitta på den. Min lille bebis börjar bli stor.♥

I kväll ska vi fira valborgsmässoafton hos min syster med bl.a grillning. Kul!

Just ja, idag fyller vår kung år. Hurra hurra!

Ha en bra och mysig valborgsmässoafton!

Kram å

Back on track


Lillprinsen gillar att gunga och "springa runt" i lekparken


Vårfräscha blusar från Indiska

Nu var det ett tag sen sist, senaste inlägget var förra veckan som var en lite jobbig vecka då lillprinsen och jag fick besök av magsjuka. Usch, det kändes som om jag vände ut och in på mig själv och sen när jag började känna mig ok så blev lillprinsen dålig. Stackarn! Därav min frånvaro här på bloggen men nu så är jag tillbaka. Jag har inte ens varit inne och hälsat på er andra så nu finns det nog mycket att läsa igen. Känns skönt att vara tillbaka iallafall.

Nu mår vi prima och idag har vi varit på barnvagnspromenad med söta små kompisar till lillprinsen. Vi började med en promenad runt Eskilstunaån och en visit i Rothoffsparken och lekparken där. Lillprinsen fick gunga lite och det gillar han skarpt. Efter lekparken så blev det lunch för oss alla på Åhléns. Sen strosade vi runt lite bland affärerna innan vi tog en promenad hemåt. Hittade bl.a. fina blusar inne på Indiska men men inget köp blev det idag. 

Nu hinner jag inte skriva mer för nu väntar disken.  

Kram från mig!


Lillprinsens första skor





Då har lillprinsen fått sina första par skor, lillskrutten har blivit stor och snart springer han väl ifrån sin mamma. ♥ Tack kära mormor och morfar för skorna! Brås lillprinsen på sin mamma så blir det nog fler par skor framöver. Jag hade först tänkt ett par vita skor från PAX men de var slut i hans storlek. När vi var i skoaffären och tittade på hans nya skor för första gången så tog han dom direkt och kramade om dem till skillnad från PAX-skorna som han bara ville ta av sig. En bestämd liten kille med andra ord.

Helgen som gått har varit mysig. M var på svensexa i lördags så lillprinsen och jag hade en myshelg tillsammans. Först var vi på Smeloppan där vi båda gjorde lite fynd (bilder kommer) sedan tog vi en långpromenad till mataffären där vi (jag) köpte lite gott till kvällen. Då lillprinsen somnade tidigt på kvällen så fick jag en riktigt lugn lördagskväll för mig själv.  

I dag blev det en powerwalk på morgonen, lite kallt ute men så skönt. Resten av dagen har varit rätt så lugn med lite hemmafix och lite vårstäd på balkongen. Längtar tills vi kan sitta därute på kvällarna och njuta. 

Snart börjar min tv-kväll. Först ska jag ta en lång dusch med min ljuvliga duschcrème och sedan ska jag krypa ner i soffan med en kopp gott te. Känner av en begynnande huvudvärk så det ska bli skönt med lite avkoppling. Hoppas den är borta tills imorgon för då blir det barnvagnspromenad med lillprinsens söta små kompisar.

Önskar alla en bra start på veckan!

Kram kram

Välkommen helg!


Den vita korgen hos Store på Köpmangatan gillar jag


Tingsgårdens kafe har öppnat sin mysiga uteservering


Var och tittade på ElinMarias rea av gamla kollektioner

Härligt med helg men det är inget härligt väder. Förhoppningsvis blir det bättre och solen kanske tittar fram lite. I dag är det den årliga "Smeloppan" så kanske blir det en tur dit. En tur till stan blir det i allafall då lillprinsen ska få sina första skor av kära mormor och morfar. En sväng in på Bodyshop ska vi ta också då jag har en presentcheck som jag fick från Bodyshop när jag fyllde år. Valet faller på en ny bodybutter men vet inte än vilken doft, alla doftar ju så gott.

I kväll ska jag titta på Millennium och den första delan av "Luftslottet som sprängdes". Jag har inte sett den sista filmen i triologin så det ska bli så spännande. Tycker att serien på tv är bättre än filmerna, har läst böckerna och tycker att det saknas en del i filmerna och serien som har med mer är mycket bättre.

I torsdags var jag ju lite seg efter en natt med lite sömn, men jag fick ett roligt och överraskande telefonsamtal på eftermiddagen och vips så var tröttheten borta. Tänk vad ett litet telefonsamtal kan göra och när det dessutom kommer när man minst anar det.

Äntligen så tog jag en egen långpromenad igår kväll. Med radion på i hörlurarna så gick jag en lång och rask promenad och det var sååå skönt. Har alltid gillat att gå promenader och när man går själv så kan man reflektera över händelser och saker som man funderar på. Det är nyttigt emellanåt.

Nu är det dags för frukost här.

Önskar er en bra helg!


Redan torsdag

 
Dagens glada överraskning


Min nya favorit-duscrème

Oj, vad veckorna går fort. Redan torsdag och vi har kommit in i mitten av april. Ibland önskar jag att jag kunde stoppa tiden lite för den rusar iväg känns det som, men samtidigt så längtar jag ju till våren och sommaren. Kanke måste jag bli bättre på att leva i nuet helt enkelt.

I dag känner jag mig lite seg. Lillprinsen vaknade strax efter kl två i natt och somnade om först efter några timmar. Lagom tills jag hade somnat slog han upp sina söta blå ögon och tyckte att vi skulle gå upp och då var klockan "bara" sju. Jag är ju egentligen en morgonpigg människa men idag så var det riktigt segt att gå upp.

I går när M kom hem hade han köpt en ny duschcrème till mig och den var helt underbar. Palmolive nutra fruit med granatäpple och den ser ut som vaniljglass med jordgubbssylt, mums......

Blev glatt överraskad när jag hittade nya nummret av tidningen Mama i brevlådan idag, passar perfekt till kaffet jag ska dricka strax. Gillar tidningens omslag som är härligt vårfräscht i sina färger. Med tanke på min dåliga sömn i natt så får dagens dryck bli KAFFE.

Ha en bra dag och kram! 

Härlig vårdag


Härligt vårtecken


Lillprinsen och jag sitter och läser i vårsolen

Igår hade vi en härlig vårdag. Vi träffade lillprinsens söta små tjejkompisar i Vilsta för en barnvagnspromenad runt ån och det var jättemysigt. Vi har inte setts på ett tag så det var kul att se alla. Så skönt vårväder ute nu och vi såg massor av tussilago längs vägen. Efter promenaden blev det fika/lunch/mellanmål i Vilsta Raststuga.

När vi gick hemåt somnade lillprinsen i vagnen så jag köpte med mig en tidning hem för att läsa i vårsolen. Slog mig ner i solen på vår innergård och läste under tiden han sov. Härligt! Solen på vår balkong kommer inte fram föränns på eftermiddagen så då funkar innergården perfekt innan dess. Skönt för lillprinsen att sova ute också.

I går var det premiär för en ny serie på TV4, "The good wife". Den var bra tyckte jag och jag hoppas att det håller i sig. Tycker att en del serier spårar ur efter ett tag och det blir liknande intriger som i alla andra serier. Ska bli spännande att se fortsättningen.

Annars har jag min tv-kväll på måndagar nuförtiden. Först är det "Halv åtta hos mig" på TV4 sen "Top Model" på TV3 och sist är det "Kommisarie Winter" på svt1. Men mitt favoritprogram av alla är helt klart Solsidan på TV4. Synd att det var säsongsavslutning i fredags men men läste att det blir en ny säsong nästa år. Yes!

Sitter här vid datorn och tittar ut på det vackra vädret. Solen strålar och den blänker så fint i ån. Det är vår!

Kram!

Påsklov


Lillprinsen sover gott i vagnen och jag passar på att ta en latte


Blev en titt på änderna och forsen under morgonpromenaden

Här har det varit lite påsklov och det var längesen jag gjorde ett inlägg. Har inte varit hemma så mycket och har varken gjort inlägg eller tittat in hos er andra, så nu har jag lite att ta igen. Nu kommer det iallafall ett inlägg men ett kort sådant då det är lite fullt upp i dag.

Vilket härligt väder det är idag, blir så glad av att se solens strålar. Började dagen med en powerwalk och det var så skönt. Jag gillar att promenera för det ger så mycket energi och gillar framförallt att gå på morgonen. Jag har visserligen gått promenader nu i vintras men det har ju varit lite si och så med att komma fram med vagnen på vissa ställen. Nu är det så skönt att kunna gå raskt och kunna gå överallt. Blev även en promenad igår, vi var bjudna på kalas och jag passade på att gå en promenad till kalaset. Lillprinsen skulle sova efter lunch och vad är bättre än en sovstund i vagnen

Ses!

Kram å


Påskafton!


En vit pärlhyacint följde med hem från ElinMaria i torsdags

Då var det påskafton idag och här lyser solen och det ser ut att vara härligt väder ute. Vi ska fira påskafton hos min syster med påskmiddag. Trevligt!

I går hade vi en skön och avkopplande dag. Var hemma på förmiddagen och tog det lugnt och efter lunch blev det en promenad ner på stan för en fika på Waynes och inköp av band, sytråd m.m. på Panduro. Lillprinsens faster Thilde följde med och det tyckte lillprinsen var kul. Thilde kom även hem till oss på kvällen och det blev hämtmat från Ming Palace. GOTT GOTT!

Önskar er alla en härlig, mysig och solig påskafton!♥

Kram å


Långfredag


Lillprinsens påskpresent från Farmor

God morgon god morgon. Sitter framför datorn och mina älsklingar ligger och sover sött. Blev lite sovmorgon idag för lillprinsen brukar vakna ca halv sju, skönt skönt. Får väl se vem av älsklingarna som blir långlaten, tror nog att det blir M, hi hi.

Idag skulle jag ha träffat vänner på stan för en fika men träffen är inställd så vi får se vad vi hittar på idag. En sväng på stan måste jag iallafall ta, ska till Panduro och köpa lite band till nya gardiner som jag ska sy. Får se om jag hinner sy något i helgen.

Nu ska jag passa på att ta en kaffe innan lillprinsen vaknar.

Ha en bra långfredag!


Skärtorsdag


Glasspremiär igår                                   Emma och jag gillar glass


Emma åker linbana på skolgården    Emma och Erik på snön som är kvar

Då var det dags för påskhelg, skönt med lite ledigt. Jag gillar påsken för denna helg är inte lika stressig som julhelgen och så är det en känsla av att det börjar bli vår. Men just nu känns det mer som höst för här regnar det och är riktigt mulet ute. Ska gå ner en sväng på stan på eftermiddagen men med tanke på vädret känns det mer som man vill vara inne. Måste dock uträtta lite ärenden så vi måste ner på stan och sen när M slutar blir det storhandling på Ica Maxi.

Igår var vi och hälsade på lillprinsens kära kusiner. Överraskade de vid skolan då kusin Emma slutade och kusin Erik hade lunchrast, och de blev jätteglada att vi kom. Vi hade det jättemysigt och de busade med lillprinsen hela dagen. De är såå duktiga med honom och tar hand om honom superbra. Lillprinsen gillar dem så mycket också och han skiner upp när han får syn på sina kusiner. Kusin Gustav slutade lite senare på dagen och kusin Oskar var inte hemma förräns på kvällen då han var i skolan och hjälpte till med öppet hus. Men vi var kvar tills lite senare på kvällen så vi hann träffa alla ändå.

Nu sover lillprinsen förmiddagsnap och snart kommer hans älskade farmor på besök. Tyckte hon viskade i telefonen igår att hon skulle ha med sig en liten påskpresent till honom....

Önskar er en bra start på påskhelgen! 

Kram å


RSS 2.0