Vi har blivit med hus!



Snart får lillprinsen ett eget hus att leka i. Förmodligen blir det en lekstuga,
sandlåda och gungställning på tomten.

Åh, jag kan nästan inte tro att det är sant att vi äntligen har blivit husägare. I slutet av december flyttar vi och jag längtar såååå. Har redan flyttat in i tanken och håller på att inreda för fullt just nu (det gör nog M också men kanske lite annorlunda). 

Huset vi har köpt är ett sexiotalshus i tegel och i halv-etage. Det finns tre sovrum och badrum på översta planet, i markplan kök, toalett och vardagsrum i vinkel med matsal. På det nedre etaget finns gillestuga med öppen spis, rum, toalett. I källaren finns tvättstuga, hobbyrum, förråd, bastu och ett "spa-rum" med ett stort bubbelbadkar. Uteplatsen gränsar mot skogen, om man går in genom skogen kommer man fram till skidbacken och badplatsen vi har här i stan.

Lillprinsen går redan på förskolan i området och vi kommer att få nära till förskolan och skola. 

Nu ska jag strax krypa ner i sängen tillsammans med inredningstidningar för att få lite tips och inspiration.

Kram!

Fredagsmys


Så här ser min fredagskväll ut. Ser fram emot att läsa om Leila Lindholm,
en glad och härlig tjej.
 

Vad skönt med fredag och helg. Veckan har gått så fort och jag har lite svårt att förstå att det redan är fredag. Skönt! Det har varit en helt underbar fredag, vilket härligt septemberväder.

Veckan som gått har varit bra och den har innehållit några glada nyheter och överraskningar. ♥ Blir så glad så glad för en väns skull.


En skön helg önskar jag alla!


VAB



Farmor och faster Thilde hade med sig en liten present till lillprinsen igår.
I paketet låg denna fina tröja. Passar ju perfekt då han är fasters lilla groda.
 

Då var det dags att "vabba" för första gången för här det sjukstuga igen då lillprinsen är lite sjuk. Han sover nu och jag passar på att sitta framför datorn en stund. Har precis diskat färdigt så lite nyttig har jag varit iallafall. I går hade vi hjälp med barnvakt av mormor och morfar som kom hit redan på morgonen för att ta hand om lillprinsen. Jag skulle på kurs igår och som jag inte ville missa. Lillprinsen var hyfsat pigg och mormor och morfar ville så gärna rå om honom så då kände jag att jag kunde vara ifrån honom en stund. Han hade det så bra så. Mormor lagade sin goda köttfärssås till honom och morfar hjälpte honom att laga ett lok till hans tågbana. Det tyckte lillprinsen var så spännande och han fick också hjälpa till med att skruva lite med skruvmejseln.

När jag kom hem från jobet så var det en hel arsenal med barnvakter hemma i lägenheten för då hade även farmor, faster Thilde och J kommit. Så lillprinsen blev inte så lite bortskämd igår. Tråkigare idag när bara hans kära mamma är hemma, hmm. Men på eftermiddagen så kommer mormor och morfar för att hälsa på så lite roligt blir det idag också.

Idag har jag plockat undan lite sommarskor som stått kvar i skohyllan och istället tagit fram höststövlarna. Även om jag gillar sommaren så är hösten så mysig och jag får alltid en känsla av nystart i september. Mysigt också nu när mörkret kommer och man får tända lite ljus på kvällarna. Fast egentligen har ju alla årstider sin charm.

Kram från mig!

 


Lugn lördag


 
Lillprinsen i väntrummet på BVC, finns många roliga leksaker där och rutschkanan
är nog favoriten.


Här är det lugnt idag. Lillprinsen ligger i soffan och sover, han har feber och mår inte så bra. Han var på BVC i torsdags för 18 månaders-kontroll och för att få en vaccinationsspruta. I natt vaknade han vid halv två och kändes lite varm så han fick krypa ner i sängen mellan oss och han somnade om direkt, men inte jag. Han vaknade sedan strax innan klockan sex och var hur pigg som helst. Så då var det bara att gå upp och sätta sig vid hans fina tågbana från Duplo som han har fått av sina rara kusiner. Rätt kul att bygga tågbana, idag blev det en avancerad bana formad som en åtta med tunnel och bro. Efter lunch tog vi en kort barnvagnspromenad, skönt för oss alla att komma ute i den friska luften, och då tog lillprinsen en liten nap i vagnen under sin mysiga filt.

Besöket på BVC gick för övrigt bra, det blev mycket väl godkänt. När han fick vaccinationssprutan rörde han inte en min så sköterskan som gav sprutan var riktigt duktig. Hans mått var bra och han ligger bra i sin kurva. Sedan fick han träffa tant doktor som skulle titta på hans motorik, han fick bl.a. kasta bollar i en hink, bygga torn av träklossar och rita. Det svåraste var att få honom att peka på några av sina kroppsdelar. Hemma kan han allt från öga till tår men tji fick doktorn. Lillprinsen bara tittade på henne när vi frågade honom om han visste var hans öga eller öra var. Vill man inte så vill man inte, han tyckte nog att vi var lite jobbiga. När jag sa att han kan peka ut kroppsdelar, t.ex. kinden, då sa doktorn att om han vet var hans kind sitter så kan han sina kroppsdelar. Det var tydligen överkurs att veta var kinden var så då gick han igenom kontrollen.

Nu sover han i soffan och M och jag sitter brevid honom och tar det lugnt och läser. Usch, vad det är jobbigt att se sin älskade lille prins må dåligt. Han är inte alls sig lik och när han inte sover så sitter han bara i famnen och tittar. Nu vet jag att en del barn får feber av vaccinationen och att det går över efter 1-2 dygn, så vi får hoppas han blir bättre snart. Lille skrutten!

Således en lugn lördag alltså och till kvällen har vi hyrt en film och köpt god mat.

Ha en bra lördag!

Kram å


Välkommen vardag


Blir även Mama och god choklad ikväll. Hittade en nyhet i affären, Marabou
Sensation Cookies Cream. Låter som om det inte kan vara annat än mumsigt.

Nu märks det att det har blivit höst och vardag för nu börjar alla program på tv igen. I kväll är det tv-kväll för min del. Snart börjar äntligen "Halv åtta hos mig" sedan är det dags för "Ullared". Samtidigt som Ullared är det premiär för "Biggest loser Sverige" och sist men inte sämst är det "The good wife". Härlig kväll med andra ord. Ska snart sätta in en blåbärspaj i ugnen för att fira att det är måndag......

Kram från mig!


Slut på föräldraledigheten

1 september är det i dag och första höstmånaden är här. I dag har jag börjat arbeta igen efter ett och ett halvt års föräldraledighet och dessutom har jag börjat på ett nytt arbete. Känns som det blir mycket nytt på en gång med dagis, nytt jobb, vardagsrutiner m.m. men livet är ju så att man inte kan välja när saker ska inträffa och ibland händer allt på en gång. Så nu känner jag mig rätt så trött och blir därför ett mycket kort inlägg. Ska strax ta en dusch sedan blir det soffan för min del resten av kvällen. Dagen har i alla fall varit mycket bra och trevlig och allt känns intressant och spännande.

Kramar!


RSS 2.0